ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τον Ηρακλή Πουαρό στην Τζένιφερ Λόπεζ: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που έρχονται στα σινεμά

Έγκλημα στον Νείλο
O Κένεθ Μπράνα επιστρέφει ως Ηρακλής Πουαρό για το Έγκλημα στον Νείλο
Feelgood

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά φέρνοντας επιτέλους στα ελληνικά σινεμά τηι διασκευή του Κένεθ Μπράνα στο εμβληματικό Έγκλημα στο Νείλο της Αγκάθα Κρίστι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο ως Ηρακλή Πουαρό και την Γκαλ Γκαντότ. Όσοι αγαπούν τις ιστορίες αγάπης και την Τζένιφερ Λόπεζ μπορούν να την απολαύσουν στη νέα της ταινία με τίτλο Παντρέψου με.

Δείτε αναλυτικά τις τέσσερις ταινίες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Έγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile)


Στην ταινία βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο. Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.

Στον ρόλο του εμβληματικού ντεντέκριβ Ηρακλή Πουαρό ο πέντε φορές προτεινόμενος για Oscar, Κένεθ Μπράνα. Στο πλευρό του η Γκαλ Γκαντότ και πλήθος ηθοποιών.

Παντρέψου με (Marry Me)


Η Τζένιφερ Λόπεζ στο ρόλο μιας σούπερ σταρ, της Κατ Βαλντέζ και ο Όουεν Γουίλσον στο ρόλο του Τσάρλι Γκίλμπερτ, ενός καθηγητή μαθηματικών. Πρόκειται για δυο ξένους που συμφωνούν πρώτα να παντρευτούν και μετά να γνωριστούν. Ένα απρόσμενο ρομάντζο γύρω από δυο ολότελα διαφορετικούς ανθρώπους που αναζητούν κάτι αληθινό σε έναν κόσμο όπου οι αξίες βασίζονται σε «like» και ακόλουθους.

Η Κατ Βαλντέζ (Λόπεζ) είναι το ήμισυ του πιο σέξι ζευγαριού διασημοτήτων στον κόσμο, μαζί με τον πετυχημένο σταρ της μουσικής Μπαστιάν (ο Μαλούμα στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο). Όσο το ντουέτο της Κατ και του Μπαστιάν, με τίτλο «Marry Me» σκαρφαλώνει στην κορυφή των chart, το ζευγάρι σχεδιάζει να παντρευτεί ζωντανά μπροστά στο κοινό του, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο διαζευγμένος καθηγητής μαθηματικών Τσάρλι Γκίλπερτ (Όουεν Γουίλσον) έχει βρεθεί στη συναυλία εξαιτίας της κόρης του (η Κλόι Κόλμαν του «Big Little Lies») και της καλύτερής του φίλης (Σάρα Σίλβερμαν). Όταν η Κατ μαθαίνει, λίγο πριν την τελετή γάμου ότι ο Μπαστιάν την απατά με τη βοηθό της, η ζωή της παίρνει την κάτω βόλτα καθώς παθαίνει κρίση πανικού πάνω στη σκηνή. Αμφισβητεί τον έρωτα, την αλήθεια και την αφοσίωση. Καθώς ο κόσμος της καταστρέφεται, ρίχνει τα μάτια της σε έναν ξένο ανάμεσα στο πλήθος.

Έτσι λοιπόν, σε μια στιγμή εμπνευσμένης τρέλας, η Κατ αποφασίζει να παντρευτεί τον Τσάρλι. Αυτό που ξεκινάει σαν αυθόρμητη αντίδραση, εξελίσσεται σε ένα απρόσμενο έρωτα.

Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι (Last and First Men)

Δύο δισεκατομμύρια γήινα χρόνια μετά, στο μέλλον, η τελευταία γενιά ανθρώπων βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού. Από τον μακρινό, εποικισμένο τους πλανήτη, στέλνουν ένα ύστατο κινηματογραφημένο μήνυμα στους σημερινούς κατοίκους της γης.

Βασισμένη στο προφητικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Όλαφ Στέιπλεντον, σε αφήγηση της Τίλντα Σουίντον, κινηματογραφημένη σε φιλμ στην τέως Γιουγκοσλαβία, η πρώτη και τελευταία ταινία του θρυλικού συνθέτη Γιόχαν Γιόχανσον (που υπογράφει τα σάουντρακ ταινιών όπως το Σικάριο , η Επαφή, η Μητέρα και η Θεωρία των πάντων, ενώ διαθέτει και μια πλούσια δισκογραφία πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής), αποτελεί μια σπαραχτική όσο και επίκαιρη υπερβατική, φιλμική εμπειρία για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Φυσικό Φως (Natural Light)

Η ταινία Natural Light είναι ένα απροσδόκητα σίγουρο ντεμπούτο από τον Dénes Nagy, για μια ομάδα στρατιωτών από την Ουγγαρία (που ήταν με το μέρος της Γερμανίας) που ψάχνει για αντάρτες σε χωριά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μας μιλάει για το τι σημαίνει να βρίσκεσαι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα μια λεπτομερής απεικόνιση της λάσπης, των κορμών των δέντρων, των ρυτιδιασμένων προσώπων και της φρίκης (που λαμβάνει χώρα εκτός οθόνης).

Αργυρή Άρκτος-Βραβείο Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Βερολίνου 2020.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Το Squid Game ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη!


Εικαστική έκθεση στους δρόμους του Ρεμπέτικου