ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξέρουμε ποιες νέες ταινίες θα δείτε σήμερα στα σινεμά

Doctor Strange
Doctor Strange in the Multiverse of Madness 
Feelgood

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Μαΐου ξεκινάει με το πολυαναμενόμενο blockbuster της Marvel, «Doctor Strange in the Multiverse of Madness». Πρόκειται για την 28η ταινία του MCU και συνέχεια του «Avengers: Endgame». Ωστόσο αυτή την εβδομάδα, έχουμε ακόμα μια μεγάλη κινηματογραφική επιστροφή που θα μας βάλει σε μια «νέα εποχή» και αναφερόμαστε φυσικά για τον «Πύργο του Downton 2».

Δείτε αναλυτικά όλες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια του Doctor Strange, Avengers: Endgame και Spider-Man: No Way Home και είναι η 28η ταινία του MCU. Η σκηνοθεσία είναι του Σαμ Ράιμι, με πρωταγωνιστές τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ελίζαμπεθ Όλσεν, κ.ά.

Μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν το Avengers: Endgame, o Dr. Stephen Strange συνεχίζει να αναζητά την Time Stone. H συνάντηση με ένα φίλο από τα παλιά - που όμως πλέον μετατράπηκε σε εχθρό - θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ανείπωτο κακό.

Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή (Downton Abbey: A New Era)

Από τον πολυβραβευμένο δημιουργό Τζούλιαν Φέλοους έρχεται το κινηματογραφικό γεγονός Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή. Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή ενώνει το αγαπημένο καστ ηθοποιών σε ένα ταξίδι στη Ν. Γαλλία, για να αποκαλυφθεί το μυστήριο της νεοαποκτηθείσας κληρονομιάς μιας βίλας από την Βάιολετ Κρόουλι.

Δωμάτιο 108 (The Enemy)

Ένας διάσημος πολιτικός κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του που βρέθηκε νεκρή. Eνα βράδυ, στο δωμάτιο 108 του ξενοδοχείου τους. Είναι αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Και ίσως να μην ξέρει και ο ίδιος.

Full Time ( À plein temps)

Με βραβεία σκηνοθεσίας και ηθοποιού στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας και πρωταγωνίστρια τη Λορ Καλαμί (Call My Agent), το καθηλωτικό κοινωνικό δράμα του Ερίκ Γκραβέλ αγγίζει τα όρια του θρίλερ, καθώς αποτυπώνει με πυρετώδεις ρυθμούς τη σύγχρονη καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας.

100% Λύκος (100% Wolf)

Ο Φρέντι Λουπέν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος, εάν δεν ήταν ο νεότερος απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων! Τρέμοντας την ώρα της πρώτης μεταμόρφωσής του σε λύκο στα 14 του, ο Φρέντι διαπιστώνει με έκπληξη και τρόμο, πως τελικά, αντί για αιμοβόρος λύκος, μεταβάλλεται σ’ ένα… λευκό-ρόζ και φουντωτό σκυλί κανίς! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Φρέντι, σαν σκύλος, βιώνει τη δύσκολη ζωή του αδέσποτου στο δρόμο, για να καταλήξει σε μια «σκυλο-φυλακή»!
Θα τα καταφέρει να αποδράσει από εκεί; Ποιος είναι ο μυστηριώδης τύπος που τον ακολουθεί κατά πόδας, και θα αποδείξει τέλος πάντων ο Φρέντι πως είναι 100% λύκος;

Οι πικροδάφνες (The Oleanders)

Η Πάολα, η Μπέτυ και η Εύα, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, σε μια νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους της πόλης που ξεκίνησαν τη σεξεργασία από νεαρή ηλικία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπήθηκαν, τα μέρη στα οποία αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν ηρωικά.


Διαβάστε επίσης

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική!

Ο Τόμπι Μαγκουάιρ μεταμορφώνεται σε Τσάρλι Τσάπλιν