ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Scorpions - Alice Cooper: Η ελληνική σημαία, ο αποκεφαλισμός επί σκηνής και η αποθέωση

Alice Cooper
Ο Alice Cooper έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή μεγαλειώδη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Αρχείο Newsbomb.gr

Scorpions και Alice Cooper ταρακούνησαν χθες το ΟΑΚΑ.

Alice Cooper και Scorpions χάρισαν χθες στο ελληνικό κοινό τους μια δυνατή ροκ βραδιά που όλοι θα θυμόμαστε για καιρό.

Περίπου 30.000 κόσμος κατέκλυσε από νωρίς το ΟΑΚΑ, με πολλούς από αυτούς να αδημονούν για την εμφάνιση του Alice Cooper, την πρώτη μετά από 30 χρόνια, σε ελληνική σκηνή!

Ο «νονός του shock rock», Alice Cooper, βγήκε στο stage στις 7:30 το απόγευμα και μας απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά.

Πλαισιωμένος από τους μουσικούς του -από τους οποίους ξεχώρισε η όμορφη κιθαρίστρια Nita Strauss- και με την γνωστή θεατρική essence που συνοδεύει πάντα την περσόνα του, έδωσε ένα σόου που τα είχε όλα. σπαθιά, μαχαίρια, μαστίγια, ζουρλομανδύες, μπαλτάδες, πατερίτσες έναν δολοφόνο με πριόνι, μωρά, μια νεκρή νύφη να τον κυνηγά στο κάστρο-σκηνικό του, κ.ά. Στα highlights του σόου του, ήταν φυσικά η γνωστή γκιλοτίνα και ο αποκεφαλισμός του, με την συνεργάτιδά και σύζυγό του Sheryl Cooper να περιφέρει το (πλαστικό) κεφάλι του επί σκηνής!

Στο διάρκεια μιάμισης ώρας live του, ο 74χρονος Alice Cooper ξεσήκωσε το κοινό με πολλά από τα πασίγνωστα και διαχρονικά τραγούδια του, όπως τα: Bed of Nails, Hey Stoopid, Dead Babies, Poison και φυσικά το School’s Out σε ένα mash-up με το Another Brick In The Wall των Pink Floyd (Hollywood Vampires εκδοχή), με το οποίο έκλεισε το live του και αφού υποκλίθηκε στο κοινό, υποσχέθηκε να επιστρέψει ξανά σύντομα.

To setlist του Alice Cooper

Feed My Frankenstein
No More Mr. Nice Guy
Bed of Nails
Hey Stoopid
Fallen in Love
Be My Lover
House of Fire (Πρώτη φορά live από το 2015)
Under My Wheels
He's Back (The Man Behind the Mask)
Go to Hell
I'm Eighteen
Poison
Billion Dollar Babies
Guitar Solo
Roses on White Lace
My Stars
Black Widow Jam
Steven
Dead Babies
I Love the Dead
Escape
School's Out

Περίπου στις 10 το βράδυ, οι Scorpions έκαναν δυνατή είσοδο στο stage του ΟΑΚΑ. Με την ελληνική σημαία να κυματίζει στο video wall, o Klaus Meine καλησπέρισε το κοινό με τα σπαστά ελληνικά του λέγοντας «Καλησπέρα Αθήνα. Πως είστε;».

Η φετινή συναυλία των Scorpions, αν και μικρότερη σε διάρκεια από εκείνη στο Καλλιμάρμαρο του 2018, ταρακούνησε και ξεσήκωσε ολόκληρο το ΟΑΚΑ. Οι Γερμανοί έκαναν μια στάση στη χώρα μας, στο πλαίσιο της περιοδείας τους Rock Believer για την προώθηση του ομώνυμου νέου άλμπουμ τους. Μέσα από αυτό ακούσαμε χθες live ορισμένα νέα κομμάτια, όπως το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, το Peacemaker, κ.ά., και φυσικά μερικά από τα πιο κλασικά και διαχρονικά greatest hits του γκρουπ.

Στα highlights της χθεσινής εμφάνισης των Scorpions ήταν το αντιπολεμικό μήνυμα που θέλησαν να στείλουν αλλάζοντας τους στίχους του Wind Of Change, ως μια προσευχή προς την Ουκρανία την ίδια στιγμή που το σήμα της ειρήνης με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας δέσποζε στις οθόνες του σταδίου.

Επίσης, συγκινητική ήταν η ερμηνεία του Send Me An Angel, αφιερωμένη στη μνήμη του Τάσου Αλεξόπουλου ιδρυτή της διοργανώτριας εταιρείας Robin 4 Arts ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος των Scorpions. Την αποθέωση γνώρισε ο ελληνικής καταγωγής ντράμερ της μπάντας, Mikkey Dee, που έδωσε πόνο με το εντυπωσιακό drum solo του, αλλά και ο Rudolf Schenker, που τα έσπασε με τα δυνατά κιθαριστικά του riffs.

Οι Scorpions κράτησαν για encore τα πασίγνωστα Still Loving You και Rock You Like A Hurricane και αποχαιρέτισαν το κοινό μοιράζοντας πένες από τις κιθάρες, μπαγκέτες, τις ιδρωμένες πετσέτες τους και περιφέροντας την ελληνική σημαία!

Κάπως έτσι οι Γερμανοί ανανέωσαν τους ισχυρούς δεσμούς αγάπης που τους δένουν με την Ελλάδα, αλλά και μας έδωσαν ραντεβού σε επόμενη μελλοντική συναυλία.

To setlist των Scorpions

Gas in the Tank
Make It Real
The Zoo
Coast to Coast
Seventh Sun
Peacemaker
Bad Boys Running Wild
Delicate Dance
Send Me an Angel
Wind of Change
Tease Me Please Me
Rock Believer
New Vision
Blackout
Big City Nights

Encore:
Still Loving You
Rock You Like a Hurricane

Σχετικές ειδήσεις