ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Athena»: Η νέα ταινία του Ρομέν Γαβρά θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Athena Netflix
Το φιλμ «Athena» του Ρομέν Γαβρά θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου
YouTube

Ο γιος του Κώστα Γαβρά, σκηνοθετεί την τρίτη του ταινία, με τίτλο «Athena» για το Netflix

O Ρομέν Γαβράς, γιος του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, σκηνοθετεί την τρίτη του ταινία που θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον Σεπτέμβριο.

Η ταινία του Ρομέν Γαβρά έχει τίτλο Athena και στην σύντομη σύνοψη που μας δίνει το Netflix διαβάζουμε: «Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του μικρότερου αδερφού τους, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τρία αδέρφια βλέπουν τη ζωή τους να βυθίζεται στο χάος».

Το σενάριο του φιλμ υπογράφει ο Ρομέν μαζί με τον Ladj Ly και σύμφωνα με τον Γαβρά, έχει σαφείς επιρροές από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Η γαλλόφωνη ταινία γυρίστηκε στο Παρίσι και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ποιος είναι ο Ρομέν Γαβράς

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς γεννήθηκε το 1981 και είναι γιος του διαπρεπούς σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Οι δυναμικές και ενίοτε σοκαριστικές εικόνες του Ρομέν Γαβρά έχουν γίνει συχνά αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και έχουν αναδείξει το ταλέντο του ως σκηνοθέτη.

Η ευελιξία και η ικανότητά του να συλλαμβάνει το πνεύμα των καιρών τού επιτρέπουν να δημιουργεί εμβληματικές ταινίες. Η δουλειά του αποπνέει μια ακατέργαστη και ακαταμάχητη ενέργεια. Καταγράφει φιλμικά τους χαρακτήρες του με μια ασυμβίβαστη ματιά που εξαϋλώνει τις διαφορές τους.

Ρομέν Γαβράς
Ο Ρομέν Γαβράς


Είναι παθιασμένος με αυθεντικούς και ασυνήθιστους χαρακτήρες και καταλήγει πάντα στη δημιουργία μοναδικών εικόνων. Η κάθε του ταινία είναι ένα γεγονός. Το βίντεο κλιπ του για το κομμάτι "Gosh" του Jamie XX προκάλεσε τεράστια αίσθηση και του απέφερε έναν Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Κανών (Cannes Lions) του 2016. Μετά την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Our Day Will Come (πρωτότυπος γαλλικός τίτλος: Notre jour viendra, 2010), με πρωταγωνιστή τον Γάλλο ηθοποιό Vincent Cassel, ο Ρομέν κυκλοφόρησε την ταινία The World Is Yours (Ο κόσμος σου ανήκει, 2018), στην οποία έπαιζαν η θρυλική ηθοποιός Isabelle Adjani, έχοντας πλάι της τους Vincent Cassel, Karim Leklou και François Damiens.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών του 2018, στο πλαίσιο του «Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών», και απέσπασε αρκετές υποψηφιότητες στα βραβεία César.

Σχετικές ειδήσεις