ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Καλλιθέα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Καλλιθέα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«... Είχαμε γίνει απ’ τους καπνούς αραπάδες. Ο αέρας ήτανε γεμάτος καμένα πράγματα, τα ανάπνεες… Η μύτη σου ήτανε ένα πράμα, θαρρούσες πως είχε πίσσα βραστή μέσα… Κατάμαυρος καπνός παντού. Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα απ’ τη μαυρίλα»…

«Μαύρο το ριζικό των Ελλήνων της Σμύρνης..» περιγράφει η Αγγέλα Παπάζογλου. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Εύξεινου Πόντου, με το διωγμό τους γράφτηκε και ο τραγικός επίλογος της συμβίωσης τόσων εθνοπολιτιστικών ομάδων στην οθωμανική Μικρά Ασία. Ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και πολιτισμοί αιώνων έγιναν καπνός: αργά, προσχεδιασμένα, μεθοδικά. Ευχή και κατάρα των ξεκληρισμένων να μην αλησμονήσουν ποτέ. Μια μνήμη φαρμάκι και φάρμακο.

«Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»: ο πόνος από τις θύμησες των παθημάτων και των συμφορών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χαροκόπεια» του Δήμου Καλλιθέας, η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και διοργανώνει την Κυριακή (25/09) στις 19.30μμ [στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη στη συμβολή της με τη Χαμοστέρνας] την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»

Είσοδος Ελεύθερη.