ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tindersticks: Όσα είδαμε και ακούσαμε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Tindersticks
Οι Tindersticks στη σκηνή του Μεγάρου
Μιχάλης Κουρής

Οι Tindersticks παρουσίασαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μοναδική παράσταση με ορχήστρα εγχόρδων και καλεσμένους.

Οι αγαπημένοι και ξεχωριστοί Tindersticks, γιορτάζοντας χθες την 30ή τους επέτειο, πρόσφεραν στο ελληνικό κοινό μία μοναδική μουσική παράσταση με το best of των album τους, μέσα στην κατάμεστη Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Κάπως έτσι επισφράγισαν την ιδιαίτερη σχέση που, εδώ και τρεις δεκαετίες, τους δένει με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και απέδειξαν ότι καθόλου άδικα και καθόλου τυχαία κατέχουν μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού. Ενός κοινού που τους ακολουθεί με αμείωτο πάθος όλα αυτά τα χρόνια της συγκλονιστικής διαδρομής τους και χθες στη συναυλία τους στην υπέροχης ακουστικής αίθουσα του ΜΜΑ ήταν πάρα πολύ θερμό και τους χειροκρότησε δυνατά «αναγκάζοντας» τους σε δύο encore!

Στη συναυλία τους χθες οι Tindersticks παρουσίασαν ένα δίωρο σετ 23 τραγουδιών (19 τραγούδια στο βασικό σετ + 3 τραγούδια στο encore + 1 τραγούδι bonus) σαν ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα από τον υπέροχο και μοναδικά σκοτεινό κατάλογο των τραγουδιών τους, που δεν μοιάζει με αυτόν κανενός άλλου συγκροτήματος. Η συναυλία ξεκίνησε μόνο με τα βασικά μέλη του γκρουπ – συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών του, τραγουδιστή/συνθέτη Stuart A. Staples, του keyboardist /βιμπραφωνίστα David Boulter και του κιθαρίστα Neil Fraser, καθώς και με τον μπασίστα Dan McKinna και τον ντράμερ Earl Harvin – και αργότερα προστέθηκαν στην ομάδα μία ορχήστρα εγχόρδων 12 μουσικών, ο Terry Edwards με την τρομπέτα του και η τραγουδίστρια Gina Foster.

Ήταν μια εκλεκτική, ατμοσφαιρική συναυλία με πλούσιες διασκευές και lounge jazz αίσθηση, γεμάτη ρομαντική μελαγχολία. Η σκηνή συχνά λουσμένη σε μωβ ή μπλε φως αλλά και ένα βαθύ κόκκινο, με τους μουσικούς να πηγαινοέρχονται ήσυχα και να ανταλλάσσουν όργανα μεταξύ των τραγουδιών. Η συναυλία απογειώνεται με την ορχήστρα εγχόρδων καθώς γεμίζουν την αίθουσα με τον απογειωτικό ήχο τους.

Κάθε τραγούδι τους διηγείται μια ολοκληρωμένη ιστορία, μίας ξεχωριστής μπάντας, που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να συνδεθεί με τα τραγούδια της, να επανακαλύψει τον εαυτό της σα μια ξεχωριστή, ενιαία οντότητα, σε κάθε της στροφή, ώστε καθετί οικείο σχετικά με τη μουσική της να ανανεώνεται και να ακούγεται φρέσκο ξανά, ζωντανό.

Οι Tindersticks, δεινοί δεξιοτέχνες μιας αστείρευτα ερωτικής μουσικότητας, χαράσσουν απρόσκοπτα μια δική τους πορεία αντιστεκόμενοι στις κυρίαρχες τάσεις. Μια υπέροχη πορεία καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Η μουσική διαύγεια των Tindersticks θα λάμψει και σήμερα 31 Οκτωβρίου με ένα διαφορετικό set list στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσαλονίκης, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Οι πόρτες της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα ανοίξουν: 20:15

Tindersticks on stage: 21:00

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι πόρτες θα ανοίξουν 20:30

Και οι Tindersticks θα ανέβουν στη σκηνή στις 21:30

Οι φωτογραφίες του newsletter παραχωρήθηκαν από τον Μιχάλη Κουρή (soundgaze) και τον Αλέκο Κατάστροφο (rockoverdose)

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται και για τις δύο πόλεις

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Αθήνας

30 ευρώ
35 ευρώ
45 ευρώ
55 ευρώ
65 ευρώ

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να αγοράζετε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, στο megaron.gr, ή τηλεφωνικά στο 210 7282333 με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Εκδοτήρια Μεγάρου
Τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών λειτουργούν
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 18:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας

Προπώληση εισιτηρίων https://www.megaron.gr/

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7282000
www.megaron.gr


Διαβάστε επίσης

Tindersticks για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:Γελοία η άρνηση της Βρετανίας

Η ήρεμη δύναμή των Tindersticks σε ένα ιδιαίτερο live session

Οι Tindersticks γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια με τρεις συναυλίες στην Ελλάδα