πολιτιστική ατζέντα events
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Κόμικ, τατουάζ και μια νύχτα στο... Μουσείο

Πλήθος φεστιβάλ για κάθε γούστο, live μουσική, παραστάσεις που μόλις προλαβαίνουμε και museums by... night.

Τα πρώτα open air festival, ανοίγουν δειλά-δειλά τις πόρτες τους και τα πρώτα live ανεβαίνουν στην ταράτσα. Όσο και να μας το χαλάει ο καιρός, εμείς βρισκόμαστε ήδη σε καλοκαιρινό mood και δεν μας κρατάει τίποτα.

Έτσι, θα πάμε στο Roof Stage του Gazarte να ακούσουμε Μανώλη Φάμελλο και Δήμητρα Γαλάνη, θα επιλέξουμε κάποιο από πρώτα θερινά σινεμά που ήδη έχουν ανοίξει τις πόρτες του, θα πάρουμε το ποδήλατό μας για να επισκεφθούμε γκαλερί και χώρους τέχνης, θα κατέβουμε μέχρι το Φάληρο στη μεγάλη γιορτή του τατουάζ και όταν πέσει ο ήλιος θα περάσουμε μια... νύχτα στο Μουσείο!

Μουσική

Μανώλης Φάμελλος, φιλική συμμετοχή: Δήμητρα Γαλάνη, Gazarte Roof Stage

Δυο δεκαετίες μετά την πρώτη τους σύμπραξη, ο Μανώλης Φάμελλος θα επανασυνδεθεί με την Δήμητρα Γαλάνη, στο Roof Stage του Gazarte και θα μας προσφέρουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Ο Μανώλης Φάμελλος θα μας μεταφέρει σε ένα άλλο σύμπαν με τα νέα τραγούδια του αλλά και με αγαπημένα κομμάτια από το παρελθόν. Η Δήμητρα Γαλάνη θα μας «ταξιδέψει» σε έναν κόσμο γεμάτο συναίσθημα και λυρισμό.

Ευρυδίκη, Half Note Jazz Club

H ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ευρυδίκη, μετά τις sold out εμφανίσεις του Οκτωβρίου, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Κυριακή 14 Μαΐου, με το «La Bohème», μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι.

Θέατρο

Τέλειοι Ξένοι, θέατρο Αθηνά

Προλαβαίνετε για λίγο ακόμα να δείτε την παράσταση που αγκάλιασε το κοινό τον φετινό χειμώνα, μετά την μεγάλη της επιτυχία στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Οι «Τέλειοι Ξένοι» βρίσκονται στην σκηνή του Θεάτρου Αθηνά έως τις 14 Μαΐου, για όσους δεν πρόλαβαν αλλά και όσους θέλουν να τους ξαναδούν.

Τέλειοι Ξένοι

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μυρτώ Αλικάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Λιόλιος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης και στον ρόλο της μικρής κόρης η Λυδία Σγουράκη. Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00, Κυριακή στις 19.30

Σινεμά

Ρένφιλντ (Renfield)

Σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία του πιστού υπηρέτη του Δράκουλα, ο Νίκολας Χουλτ (Mad Max: Fury Road, X-Men) πρωταγωνιστεί ως Ρένφιλντ, o βασανισμένος βοηθός του πιο ναρκισσιστικού αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (ο βραβευμένος με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ). Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να προμηθεύει με θηράματα τον κύριό του και να του προσφέρει ό,τι ζητήσει, ανεξάρτητα από το πόσο ευτελές είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες σκλαβιάς, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Άρχοντα του Σκότους. Αν μπορεί να καταλάβει πώς να τερματίσει την εξάρτησή του...

Υπνωτιστές (Hypnotic)

Ο Μπεν Άφλεκ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Αποφασισμένος να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, ο ντετέκτιβ Ντάνι Ρουρκ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία σειρά γεγονότων, ενώ παράλληλα ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών. Θα φτάσει να αμφισβητήσει τα πιστεύω του και όσα γνωρίζει μέχρι τώρα για τα πάντα και τους πάντες, στον κόσμο του.

Με τη βοήθεια της Νταϊάνα Κρουζ, μίας προικισμένης μέντιουμ, ο Ρουρκ καταδιώκει και καταδιώκεται ταυτόχρονα από έναν φονικό άνδρα -τον μοναδικό άνθρωπο που πιστεύει ότι κρατά το κλειδί για την εύρεση του χαμένου κοριτσιού- μόνο για να ανακαλύψει περισσότερα από όσα περίμενε.

Βιβλίο

Η Αθήνα στον καιρό της πανδημίας - Φωτογραφίες: Διονυσία Αλεξιάδη - Κείμενα: Νίκος Βατόπουλος

Η Αθήνα στον καιρό της πανδημίας, εκδόσεις Καπόν
Η Αθήνα στον καιρό της πανδημίας, εκδόσεις Καπόν

Σε μια μοναδική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της, η Αθήνα παρουσίαζε την όψη μιας εγκαταλελειμμένης πόλης. Εμπειρία νωπή σε όλους, αφού η πρώτη καραντίνα το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2020 έγινε κοινό βίωμα και αποτέλεσε τομή για την καθημερινότητα όλων.

Η φωτογράφος Διονυσία Αλεξιάδη ήταν στο κέντρο της Αθήνας εκείνες τις ημέρες της απομόνωσης και είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει το κέντρο της Αθήνας και να απαθανατίσει την απόκοσμη όψη της πόλης.

Ο Νίκος Βατόπουλος με τα κείμενά του συνομιλεί με τις φωτογραφίες της Διονυσίας Αλεξιάδη, ως αφανής συνοδοιπόρος, οργανώνοντας ένα χαμηλόφωνο αθηναϊκό διάλογο.

Μην χάσετε

15o Athens Tattoo Convention, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Το Athens Tattoo Convention επιστρέφει και φέτος το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ τατουάζ, που έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο», κλείνει φέτος τα 15 του χρόνια και τα γιορτάζει με μια μεγαλειώδη, σε όρους υπερπαραγωγής, διοργάνωση.

15o Athens Tattoo Convention
15o Athens Tattoo Convention

Φέτος, το Athens Tattoo Convention θα είναι ακόμα πιο εμπλουτισμένο και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα: 400 καλλιτέχνες που αποτελούν την enfant gâté των tattoo artists από εξωτερικό και Ελλάδα, διαγωνίζονται και προβάλλουν την τέχνη τους με live tattooing και tattoo contests, ενώ οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν: Dj sets, Live Bands (η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι η “mama sings fire” και θα «βάλει φωτιά» στο stage), Food & Drinks, Art Exhibitions, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics και εντυπωσιακά fire perfomances από την Τόνια Μπανίλα.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την 18η Μαΐου, που είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης
Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν υπό το βραδινό φως τα αριστουργήματα των συλλογών του. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.

Museum & Gallery Bike Tour, Πλατεία Κοτζιά

Μια επίσκεψη στις γκαλερί και τους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας, με ποδήλατο, στο πλαίσιο του Athens City Festival. Μια διαδρομή που συνδυάζει την άθληση και την τέχνη στην καρδιά της πόλης.

bike wall

Οι υπεύθυνοι των χώρων θα υποδεχθούν το κοινό για μια προσωπική ξενάγηση στις εκθέσεις τους δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους καλλιτέχνες, τις εκθέσεις και τις ίδιες τις γκαλερί.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί του Σαββάτου στις 13/05 στην Πλατεία Κοτζιά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Comicdom CON Athens, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ comics της Αθήνας, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 170 δημιουργοί comics και εικονογράφοι, διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις comics και εικονογράφησης, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, sketch events, διαγωνισμός cosplay, απονομή Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, ομιλίες και panels, συνθέτουν το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής των comics. Τιμώμενη χώρα του φετινού φεστιβάλ είναι η Ιταλία.

Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου, 11:00 - 21:30. Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

boom comic

Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε το φετινό Athens Comedy Festival με 22 παραστάσεις και 70 κωμικούς, Stand Up, αυτοσχεδιασμούς και battles, 12-14 Μαΐου, όπως και το Athens Digital Arts Festival, το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας το οποίο επιστρέφει από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, από την Παρασκευή 12 Μαΐου και όλο το Σαββατοκύριακο, οι foodies της Αθήνας θα ξαναβρεθούν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας, Athens Street Food Festival στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Διαβάστε επίσης

Σινεμά: Ο «Δράκουλας» Νίκολας Κέιτζ, ο «Υπνωτιστής» Μπεν Άφλεκ και η ηθοποιός Σελίν Ντιόν

Athens Street Food Festival - Ξεκινάει σήμερα το 2ο τριήμερο

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ