Πολιτιστική ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα: Από τους Guns N Roses και τους Prodigy στην μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ

Πολυαναμενόμενες συναυλίες, πολυσυζητημένες ταινίες και βιβλία που θα διαβάσουμε στην παραλία.

Πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού, αυτή των θρυλικών Guns N' Roses στο Ολυμπιακό Στάδιο, άλλοι αναζητούν ανάσες δροσιάς σε καταπράσινους χώρους παρέα με τους κεφάτους ρυθμούς του Κωστή Μαραβέγια ή δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας τους διαχρονικούς Prodigy, αρκετοί έχουν περιέργεια να δουν σε κάποιο θερινό σινεμά τη μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στη μεγάλη οθόνη ή να μπουν στον ροζ κόσμο της Barbie και όλοι περιμένουν να χαλαρώσουν δίπλα στο κύμα συντροφιά με κάποιο αγαπημένο βιβλίο.

Μπορεί το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα, εμείς έχουμε βρει ήδη το αντίδοτο στον καύσωνα. Ακολουθήστε μας...

Μουσική

Guns N' Roses, ΟΑΚΑ

Οι θρυλικοί Guns N' Roses έρχονται -ξανά μετά από 30 χρόνια- στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου για μια μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η συναυλία της Αθήνας πρόκειται να κλείσει την περιοδεία τους στην Ευρώπη. Όπως έγινε γνωστό, το θρυλικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου στις 20.30. Οι Guns N’ Roses είναι οι: Axl Rose (φωνή, πλήκτρα), Duff McKagan (μπάσο), Slash (κιθάρα), Dizzy Reed (πλήκτρα), Richard Fortus (κιθάρα), Frank Ferrer (ντραμς) και Melissa Reese (πλήκτρα).


Release Athens, Πλατεία Νερού

Οι Ρrodigy, το μεγαλύτερο συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής, επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια και μαζί με τους θρυλικούς Primal Scream, την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα προσφέρουν μια ιστορική βραδιά για τους λάτρεις της μουσικής των τελευταίων 30 ετών. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Lip Forensics.

Οι Wu-Tang Clan, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο hip-hop συγκρότημα όλων των εποχών, σε μια ιστορική εμφάνιση που την περιμέναμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Μαζί τους, ο καταιγιστικός Βρετανός rapper, Ocean Wisdom, και μερικά από τα κορυφαία ονόματα της εγχώριας hip-hop σκηνής. ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Ethismos & Melow και Twinsanity with DJ Micro θα συμπληρώσουν ιδανικά ένα σπουδαίο lineup, ενώ ο Junior SP. θα ξεκινήσει αυτή την ιστορική βραδιά με τις μουσικές επιλογές του.

Φεστιβάλ Death Disco, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Το 2023 το club Death Disco ολοκληρώνει μια δεκαετία παρουσίας στο Αθηναϊκά δρώμενα και το γιορτάζει με ένα διήμερο open air φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας.

Το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων το Death Disco μπαίνει στον χορό των καλοκαιρινών φεστιβάλ και εγκαινιάζει το Death Disco Open Air Festival με ένα line up που αυτόματα το τοποθετεί στη πρώτη γραμμή των πιο σημαντικών dark alternative φεστιβάλ της Ευρώπης! Μεταξύ άλλων θα παίξουν οι Sisters of Mercy, VNV Nation, Selofan, Actors, κ.ά.

Kότσιρας, Πυξ Λαξ, Πορτοκάλογλου, City Garden Festival Γαλάτσι

Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται με τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου στο City Garden (Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου) τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, για μια συναυλία γεμάτη εκπλήξεις.

Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη από τη συναυλία τους στο Θέατρο Βράχων
Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη από τη συναυλία τους στο Θέατρο ΒράχωνΝίκος Ραζής

Ακολουθούν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Πυξ Λαξ στις 26 Ιουλίου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη στις 27 Ιουλίου.

Κωστής Μαραβέγιας, Θέατρο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται στο θέατρο Άλσος, την Τετάρτη 26 Ιουλίου έχοντας στις καλοκαιρινές του αποσκευές το νέο του άλμπουμ με τίτλο «PORTOFINO». Μαζί με την Ξένια Ντάνια και την μπάντα του, υπόσχονται μια βραδιά δροσιάς στη θερινή νύχτα της Αθήνας, τριγυρισμένοι από τα δέντρα του Πεδίου του Άρεως και έναν όμορφο χώρο που φέρνει τη γειτονιά στο stage.

Ναμπούκκο, Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει τη σεζόν 2022/23 με τον Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση Πάολο Καρινιάνι και σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο. Η εντυπωσιακή παραγωγή –η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2018– επιστρέφει για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στις 26, 27, 29 και 30 Ιουλίου 2023 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με τους Δημήτρη Πλατανιά και Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ρόλο του τίτλου.

Θέατρο

Μήδεια, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η πολυαναμενόμενη παράσταση Μήδεια του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Ιουλίου.

Μήδεια ηθοποιοί
Οι πρωταγωνίστριες της παράστασηςAlex Kat


Ο επί σειρά ετών διευθυντής της βερολινέζικης Φολκσμπίνε (Θέατρο του Λαού) - έρχεται για πρώτη φορά στην Επίδαυρο για να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της Μήδειας, με ένα λαμπερό καστ Ελλήνων ηθοποιών.

Συγκεκριμένα στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Νίκος Ψαρράς, Αινείας Τσαμάτης και Νικόλας Χανακούλας.

Σινεμά

Ζαν ντι Μπαρί, η Ερωμένη του Βασιλιά (Jeanne du Barry)

H μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στη μεγάλη οθόνη. Η Ζαν Βοβερνιέ, μια γυναίκα της εργατικής τάξης αποφασισμένη να ανέβει κοινωνικά, χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να ξεφύγει από τη φτωχή της κατάσταση. Ο αγαπημένος της, ο Κόμης Ντι Μπαρί, που έγινε πλούσιος χάρη στις ερωτικές ίντριγκες της Ζαν, επιθυμεί να την παρουσιάσει στον βασιλιά και ενορχηστρώνει μια συνάντηση μέσω του σημαίνοντος Δούκα του Ρισελιέ. Η συνάντηση ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του: για τον Λουδοβίκο XV και τη Ζαν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Ακολουθεί σκάνδαλο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαϊγουέν η οποία υποδύεται την ερωμένη του Λουδοβίκου XV.

Barbie

Ένας ροζ κόσμος δια χειρός Γκρέτα Γκέργουιγκ και με πρωταγωνιστές τους λαμπερούς, Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ στους ρόλους της Μπάρμπι και του Κεν αντίστοιχα.

Η ζωή στον κόσμο της Barbie απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Βιβλίο

Ο Δημιουργός των Αγγέλων, Alex North

Ο συγγραφέας του «Ψιθυριστή» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίου και καθηλώνει.

Ο Δημιουργός των Αγγέλων, Alex North. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell
Ο Δημιουργός των Αγγέλων, Alex North. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell


Η Κέιτι Σο μεγάλωνε ήσυχα με την οικογένειά της, σε ένα όμορφο σπίτι στην αγγλική εξοχή. Στα πρόθυρα της αποφοίτησης, είχε μεγάλα όνειρα, ένα αφοσιωμένο αγόρι, και έναν μικρότερο αδερφό που είχε ανάγκη από την προστασία της. Και έπειτα ήρθε η μέρα που ένας βίαιος άγνωστος άλλαξε τη μοίρα της οικογένειάς της, για πάντα.

Χρόνια αργότερα, χωρίς να μπορεί ακόμα να ξεπεράσει την ενοχή γι’ αυτό που είχε συμβεί στον αδερφό της, και έχοντας πια ένα δικό της παιδί να προστατεύσει, η Κέιτι αγωνίζεται να ξεχωρίσει τις πραγματικές απειλές από τις φανταστικές. Μέχρι τη στιγμή που δέχεται ένα τηλεφώνημα: ο Κρις έχει εξαφανιστεί και χρειάζεται για μία ακόμα φορά τη μεγάλη του αδερφή.

Εν τω μεταξύ, ο ντετέκτιβ Λόρενς Πέιτζ αντιμετωπίζει ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας διακεκριμένος καθηγητής φιλοσοφίας, που δίδασκε τους φοιτητές του για τον ντετερμινισμό και την ελεύθερη βούληση, δολοφονείται άγρια λίγες ώρες αφότου απολύει το προσωπικό του. Όλα τα ίχνη οδηγούν σε δύο παλιές υποθέσεις: τη φρικτή επίθεση εναντίον του έφηβου Κρίστοφερ Σο, και τα ειδεχθή εγκλήματα ενός διαβόητου σίριαλ κίλερ ο οποίος, σύμφωνα με το θρύλο, μπορούσε να δει το μέλλον…

Διαβάστε επίσης

Νέες ταινίες σινεμά: Ο ροζ κόσμος της Barbie και η μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ

Guns N Roses: Ο καύσωνας αλλάζει τις ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων

Guns N Roses: Aπίθανα fun facts και όσα δεν γνωρίζεις για το «κακό παιδί» Axl Rose

Ο Κωστής Μαραβέγιας φέρνει το «Portofino» στο θέατρο Άλσος

Release Athens 2023: Οι Primal Scream μαζί με τους Prodigy στην Πλατεία Νερού

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ