ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Ο ροζ κόσμος της Barbie και η μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ

Barbie
H Μάργκο Ρόμπι στο ρόλο της Barbie
Tanweer

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Ο υδράργυρος προβλέπεται να χτυπήσει κόκκινο από σήμερα Πέμπτη και τα θερινά σινεμά υπόσχονται γερές ανάσες δροσιάς με πολυσυζητημένες ταινίες κάτω από τα αστέρια. Έτσι, μετά τον Ιντιάνα Τζόουνς και το νέο κεφάλαιο του Mission Impossible, σειρά (από σήμερα) έχουν ο ροζ κόσμος της Barbie και η μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ. Αν είστε φαν των ψυχολογικών θρίλερ και θέλετε να παγώσετε από τον... φόβο σας, τότε καλύτερα να «ακούσετε τη μαμά»...

Ζαν ντι Μπαρί, η Ερωμένη του Βασιλιά (Jeanne du Barry)

Η Ζαν Βοβερνιέ, μια γυναίκα της εργατικής τάξης αποφασισμένη να ανέβει κοινωνικά, χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να ξεφύγει από τη φτωχή της κατάσταση. Ο αγαπημένος της, ο Κόμης Ντι Μπαρί, που έγινε πλούσιος χάρη στις ερωτικές ίντριγκες της Ζαν, επιθυμεί να την παρουσιάσει στον βασιλιά και ενορχηστρώνει μια συνάντηση μέσω του σημαίνοντος Δούκα του Ρισελιέ. Η συνάντηση ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του: για τον Λουδοβίκο XV και τη Ζαν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Ακολουθεί σκάνδαλο.

Η Μαϊγουέν γράφει, σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί δίπλα στον Τζόνι Ντεπ ο οποίος κάνει το μεγάλο comeback στη μεγάλη οθόνη.

Barbie

Ένας ροζ κόσμος δια χειρός Γκρέτα Γκέργουιγκ και με πρωταγωνιστές τους λαμπερούς, Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ στους ρόλους της Μπάρμπι και του Κεν αντίστοιχα.

Η ζωή στον κόσμο της Barbie απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal)

Σε ύφος Αγκάθα Κρίστι. Κάποιος δεν λέει την αλήθεια... Μια άπορη νεαρή γυναίκα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της. Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα βρίσκει μια παράξενη οικογένεια: έναν άγνωστο και πολύ πλούσιο πατέρα, την ιδιόρρυθμη σύζυγό του, την φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, μια επαναστατημένη έφηβη και μια απειλητική υπηρέτρια.

Όμως, κάποιος λέει ψέματα. Γιατί; Ανάμεσα σε υποψίες και ανατροπές, το μυστήριο καλύπτει τα πάντα και το κακό εξαπλώνεται...

Άκου τη Μαμά (Cobweb)

Ο οχτάχρονος Πίτερ μαστίζεται από ένα μυστηριώδες, συνεχές χτύπημα μέσα από τον τοίχο του υπνοδωματίου του – ένα χτύπημα που οι γονείς του επιμένουν ότι είναι στη φαντασία του. Καθώς ο φόβος του Πίτερ εντείνεται, πιστεύει ότι οι γονείς του (Lizzy Caplan και Antony Starr) θα μπορούσαν να κρύβουν ένα τρομερό, επικίνδυνο μυστικό και αμφισβητεί την εμπιστοσύνη τους. Και για ένα παιδί, τι πιο τρομακτικό από αυτό;



Διαβάστε επίσης

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Είχε προβλέψει την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης στο σινεμά

Τομ Κρουζ: Παραλίγο να παίξει τον «Ψαλιδοχέρη» - Ο λόγος που έχασε τον ρόλο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ανησυχία των ηθοποιών: «Αποτελεί απειλή»