ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»

Lady Gaga
H Lady Gaga μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου της Χάρλεϊ Κουίν.
AP

Η Lady Gaga ένιωθε Χάρλεϊ Κουίν ακόμα και όταν έκλειναν οι κάμερες στο σετ του «Joker: Folie à Deux». Ο λόγος που ταυτίζεται τόσο πολύ με τον κάθε της ρόλο.

Η Lady Gaga -της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέφανι Αντζελίνα Τζερμανότα- δεν απαντούσε σε κανένα από τα ονόματά της στα γυρίσματα του «Joker: Folie à Deux», ακόμη και όταν οι κάμερες έκλειναν.

Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούσε το απλό όνομα Lee, πιθανότατα ένα παρατσούκλι για τον χαρακτήρα της DC Comics που υποδύεται, αυτόν την Χάρλεϊ Κουίν, γνωστό και ως Harleen Quinzel, στο πλευρό του Χοακίν Φίνιξ.

Χαρακτηριστικά είναι όσα μοιράζεται ο Λόρενς Σερ, υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής της πρώτης ταινίας «Joker», ο οποίος έχει επιστρέψει και για το σίκουελ.

Ο Σερ αποκάλυψε στο podcast «The Trenches Talk» ότι στα γυρίσματα του σίκουελ, «Joker: Folie à Deux» «δεν συναντήθηκε» ούτε με τη Lady Gaga oύτε με την Στέφανι Τζερμανότα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, συνήθως δίνει στους ηθοποιούς το χώρο τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στην τέχνη τους. Ωστόσο, με την Lady Gaga, τα πράγματα μεταξύ τους ήταν κάπως πιο περίπλοκα, ειδικά κατά την πρώτη εβδομάδα των γυρισμάτων της ταινίας.

«Δεν ήξερα καθόλου τη Στέφανι», είπε ο Σερ στο επεισόδιο της περασμένης Τρίτης. «Παραδόξως, ένιωθα σαν να μην την είχα γνωρίσει ποτέ, ακόμη και κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών για μακιγιάζ/μαλλιά. Ίσως έφταιγε η δική μου στάση να μην προσπαθώ να μπαίνω στον χώρο τους. Και μετά θυμάμαι για μια εβδομάδα να λέω: "Θεέ μου, νιώθω ότι αποσυνδεόμαστε. Καμία επαφή. Είμαστε αντίθετοι"». Ο Σερ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «Έλεγα στο συνεργείο "Χριστέ μου, δεν μπορώ να το καταλάβω. Νιώθω ότι είτε με μισεί είτε μισούμε ο ένας τον άλλον. Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ"».

Τη λύση τελικά τού την έδωσε ο βοηθός σκηνοθέτη, ο οποίος ενημέρωσε τον Σερ πως πρέπει να την αποκαλεί «Lee», αν θέλει να του δώσει σημασία. «"Ξέρεις, η Στέφ θα ήθελε να την αποκαλείς «Lee» στο πλατό"». Όπως και έκανε ο Σερ. «Από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν σαν να άλλαξε όλη η σχέση μας. Αυτό ήταν το μόνο που έπρεπε να ξέρω, και αυτό άλλαξε τα πάντα», ανέφερε, καθώς, ως δια μαγείας, η Lady Gaga σταμάτησε να τον αγνοεί. «Μέχρι το τέλος, νομίζω ότι νιώσαμε συνδεδεμένοι με την έννοια ότι, κάναμε αυτό το πράγμα μαζί που ήταν ωραίο και ικανοποιητικό».

Η υποκριτική Μέθοδος Στανιλάφσκι

Για την ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Lady Gaga ακολουθεί την μέθοδο υποκριτικής που δίδαξε ο Ρώσος ηθοποιός και σκηνοθέτης Κονσταντίν Στανιλάφσκι και έχει υιοθετηθεί από μεγαθήρια της υποκριτικής. Η τεχνική απαιτεί από τους ηθοποιούς να βυθίσουν πλήρως τον εαυτό τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στη ζωή ενός χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τις δικές του εμπειρίες ζωής για να τον ερμηνεύσουν.

Η ποπ σταρ σπούδασε την τεχνική στο Lee Strasberg Theatre & Film Institute για 10 χρόνια. Από τότε, είναι γνωστό ότι πάντα χρησιμοποιεί τη Μέθοδο, όπως έκανε στο «A Star Is Born» του 2018 και τον ρόλο της ως Patrizia Reggiani στο «House of Gucci», που την θυμόμαστε όλοι να μιλάει με ιταλική προφορά.

Επίσης, στο ξεκίνημα της μουσικής της καριέρας, η Gaga θόλωσε τα όρια μεταξύ της ποπ περσόνας της και της ίδιας, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε διαχωρισμός μεταξύ των δύο...

Το «Joker: Folie à Deux» σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»

Στα γυρίσματα του «Joker 2» η Lady Gaga χορεύει στα περίφημα σκαλιά της Νέας Υόρκης

Lady Gaga: Oι πρώτες φωτογραφίες της από το Joker 2 - Θα υποδυθεί τη Χάρλεϊ Κουίν