ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ χαστούκισε την Βανέσα Κίρμπι στα γυρίσματα - Ήθελε να τη σοκάρει

Χοακίν Φίνιξ ναπολέων
O Χοακίν Φίνιξ φαίνεται πως για άλλη μια φορά μπαίνει βαθιά στο ρόλο που υποδύεται
Αρχείο Newsbomb.gr

Το χαστούκι που δεν υπάρχει μέσα στο σενάριο της ταινίας ήταν μια ειδική συμφωνία του Χοακίν Φίνιξ με τη Βανέσα Κίρμπι με σκοπό να σοκάρουν ο ένας τον άλλον για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. 

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σκηνοθέτης της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας «Napoleon» και οι πρωταγωνιστές, Χοακίν Φίνιξ και Βανέσα Κίρμπι, μίλησαν στο Empire, αποκαλύπτοντας πολλά μικρά μυστικά από τα παρασκήνια.

Έτσι, μετά το σάστισμα του Χοακίν Φίνιξ λίγο πριν την έναρξη της παραγωγής, ήρθε στο φως ακόμα ένα παρασκήνιο που άφησε έκπληκτους και ξάφνιασε τόσο έμας, όσο και τη Βανέσα Κίρμπι.

Συγκεκριμένα, ο Χοακίν Φίνιξ που υποδύεται τον Ναπολέοντα, αποκάλυψε ότι χαστούκισε τη συμπρωταγωνίστριά του στα γυρίσματα της ταινίας χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στο σενάριο.

Ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος συνηθίζει να μπαίνει βαθιά στο ρόλο που υποδύεται κάθε φορά, εξήγησε ότι η πράξη αυτή ήταν μέρος μιας ειδικής συμφωνίας που είχαν κάνει μεταξύ τους οι δύο ηθοποιοί. Ο Φίνιξ και η Κίρμπι, μιλώντας στο Empire εξήγησαν ότι είχαν συμφωνήσει να σοκάρουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με σκοπό να διασφαλίσουν πως δεν θα δώσουν μια βαρετή και υπερβολικά στημένη ερμηνεία.

«Χρησιμοποιούσαμε τις πραγματικές λέξεις από το διαζύγιό τους στην εκκλησία», είπε η Κίρμπι, «πάντα θέλαμε να κάνουμε έκπληξη ο ένας στον άλλον», πρόσθεσε.

Ο Φίνιξ συνέχισε, θυμίζοντας τη συμφωνία τους πριν από το γύρισμα: «Είπε, "Κοίτα, ό,τι νιώθεις, μπορείς να το κάνεις". Απάντησα, "Το ίδιο ισχύει και για σένα" και μου είπε, "Μπορείς να με χαστουκίσεις, μπορείς να με αρπάξεις, μπορείς να με τραβήξεις, μπορείς να με φιλήσεις, οτιδήποτε"».

«Κάναμε αυτή τη συμφωνία, ότι πρόκειται να ξαφνιάσουμε ο ένας στον άλλον και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε στιγμές που δεν υπήρχαν, γιατί και οι δύο θέλαμε να αποφύγουμε το κλισέ του δράματος εποχής. Και με αυτό εννοώ στιγμές που είναι καλά ενορχηστρωμένες και σχεδιασμένες», ανέφερε ο ηθοποιός.

Η Κίρμπι εξήγησε πως ένιωθε απόλυτα ασφαλής με τον συμπρωταγωνιστή της, λέγοντας: «Είναι το σπουδαιότερο πράγμα όταν έχεις έναν δημιουργικό συνεργάτη και λες: "Σωστά, όλα είναι ασφαλή. Είμαι μαζί σου. Και θα πάμε μαζί στα σκοτεινά μέρη"».

«Ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλον, απαιτήσαμε ο ένας από τον άλλον να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας, να σοκάρουμε ο ένας τον άλλον κατά διαστήματα. Και έτσι προέκυψε η εν λόγω στιγμή», σημείωσε ο Φίνιξ.

Για την ιστορία, το χαστούκι πέφτει ξαφνικά και χωρίς να το περιμένει η Κίρμπι, όταν ο Ναπολέων (Φίνιξ) έχει έναν έντονο καυγά με την Ιωσηφίνα (Κίρμπι).

Διαβάστε επίσης

Napoleon: Το μπλοκάρισμα του Χοακίν Φίνιξ, το φρικάρισμα του Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Joker

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ το ζει στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας