ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χόλιγουντ: Ο Σεθ ΜακΦάρλαν δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στους απεργούς ηθοποιούς

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν
O Αμερικανός ηθοποιός και δημιουργός τηλεοπτικών σειρών, Σεθ ΜακΦάρλαν
AP

Ακόμα ένας ηθοποιός, στηρίζει οικονομικά τους συναδέλφους του στο Χόλιγουντ που απεργούν.

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην οργάνωση The Entertainment Community Fund για να βοηθήσει στην εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας στους εργαζομένους στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια των απεργιών του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής (SAG-AFTRA) και του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA).

Η οικονομική στήριξη που προσφέρει ο Αμερικανός ηθοποιός και δημιουργός τηλεοπτικών σειρών, έρχεται μετά τις δωρεές ηθοποιών όπως οι: Ρέιτσελ Μπλουμ, και Μισέλ Φάιφερ, οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ και Σόντα Ράιμς και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η οργάνωση The Entertainment Community Fund, παλαιότερα γνωστή ως The Actors Fund, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια δολάρια από την 1η Μαΐου από περισσότερους από 7.500 δωρητές για την υποστήριξη των εργαζομένων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σύμφωνα με το Variety.

Η οργάνωση εκφράζει ευγνωμοσύνη σε εκείνους που έχουν κάνει δωρεές για την υποστήριξη των εργαζομένων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση που έχουν ανάγκη, δήλωσε η πρόεδρος του Entertainment Community Fund, ηθοποιός, Ανέτ Μπένινγκ.

«Κάθε μέρα, οι εκκλήσεις για βοήθεια αυξάνονται, οι δωρεές θα βοηθήσουν αμέσως τόσους πολλούς στον κλάδο μας που ακόμα αγωνίζονται να ανακάμψουν μετά την πανδημία. Ελπίζουμε επίσης ότι οι δωρεές θα εμπνεύσουν και άλλους, αν μπορούν, να υποστηρίξουν το κρίσιμο έργο μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Βραβεία Εmmy: Αναβάλλονται εξαιτίας της απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών

Χάρι - Μέγκαν: Τους τα... χάλασε η απεργία των συγγραφέων στο Χόλιγουντ – Στον «αέρα» το ντοκιμαντέρ

Τομ Κρουζ: Στο πλευρό των συναδέλφων του ηθοποιών που απεργούν - Τι είπε στην ομιλία του

Παραλύει το Χόλιγουντ από την απεργία των ηθοποιών - Διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του Netflix

Ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ – Απέχουν από την εργασία τους 160.000 ηθοποιοί και σεναριογράφοι