ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Nέες ταινίες στα σινεμά με Σταλόνε και άρωμα ελληνικό

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε στους Αναλώσιμους
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε στους Αναλώσιμους
Αρχείο Newsbomb.gr

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Οι Αναλώσιμοι επιστρέφουν στη μέγαλη οθόνη και μάλιστα έχουν άρωμα ελληνικό, καθώς μεγάλο μέρος της τέταρτης ταινίας γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί θεατές μπορούν να δουν το πέμπτο και τελευταίο μέρος του franchise After, ενώ Το Βιβλίο των Θαυμάτων αναμένεται να μας συγκινήσει αρκετά.

Οι Αναλώσιμοι 4 (The Expendables 4)

Στην τέταρτη περιπέτειά τους, οι «Αναλώσιμοι» αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, η ομάδα που αναλαμβάνει δράση την ύστατη στιγμή. Αυτή τη φορά, το στιλ και οι τακτικές της νέας γένιας «αναλώσιμων» θα δώσουν νέο νόημα στη φράση «νέο αίμα».

Φέτος τον Σεπτέμβριο, οι κορυφαίοι σταρ ταινιών δράσης επιστρέφουν ξανά με την 4η ταινία του επιτυχημένου franchise, όπου μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άντι Γκαρσία, Σιλβέστερ Σταλόνε, Μέγκαν Φοξ, 50 Cent, κ.άλ.

Κάρμεν (Carmen)

Με τον Υποψήφιο για Όσκαρ, Πολ Μέσκαλ (Aftersun), τη Μελίσα Μπαρέρα (Scream) και τη Ρόζι ντε Πάλμα (Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης). Μια σύγχρονη αφήγηση του Μιλπιέ μιας από τις πιο διάσημες ιστορίες αγάπης και όπερες της ιστορίας, με νέα μουσική από τον Νίκολας Μπριτέλ.

Οι φόρμες χορού γίνονται το επίκεντρο μιας αβέβαιης ιστορίας αγάπης, τοποθετημένη στις πολιτείες του Βορείου Μεξικού.

Η Κάρμεν, μια σαγηνευτική, νεαρή τσιγγάνα, αφήνει πίσω την οικογένεια και την κοινότητά της για να ξεφύγει από ένα μεξικανικό καρτέλ. Φεύγει στις ΗΠΑ, ονειρευόμενη ασφάλεια και ελευθερία.

Αιχμαλωτίζεται από έναν πράκτορα της περιπολίας των συνόρων που προσπαθεί να τη σκοτώσει. Συγκλονισμένος από αυτή τη βία, ένας άλλος αστυνομικός, ο Έινταν, σώζει την Κάρμεν και τη βοηθά να δραπετεύσει. Βρίσκεται γοητευμένος από το πάθος, το ελεύθερο πνεύμα και τη θέληση της Κάρμεν να αγωνιστεί για την ελευθερία.

Συμφωνεί να την πάει στο Λος Άντζελες και στο δρόμο η έλξη του γι' αυτήν μεγαλώνει. Ο Έινταν επίσης, ονειρεύεται μια νέα ζωή απαλλαγμένη από τις σκιές του παρελθόντος.
Μαζί θα ακολουθήσουν την καρδιά τους. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

Ράδιο Μετρονόμ (Metronom)

Μια ταινία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ως ντοκιμαντέρ και μεταμορφώθηκε σε μια βαθιά προσωπική κατάθεση για την εφηβεία και το τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο όπου η φαντασία δείχνει την έξοδο κινδύνου, διά χειρός Αλεξάντρου Μπελκ, ενός ταλαντούχου νέου σκηνοθέτη από τη Ρουμανία.

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους (Mavka: The Forest Song)

Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του - την ίδια την Πηγή της Ζωής - από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ο Λούκας είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του ενώ ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το πάθος. Και η μουσική του Λούκας δημιουργεί κάτι μοναδικό: η Μάβκα και ο Λούκας συναντιούνται και ερωτεύονται.

Από την αρχή, η σχέση τους αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα εμπόδια γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν η φιλήδονη Κυλίνα καταφτάνει, ισχυριζόμενη ότι είναι κληρονόμος ενός παλιού πριονιστηρίου στην άκρη του Δάσους και υπόσχεται στους χωρικούς όλα τα πλούτη της βιομηχανικής προόδου που φέρνει από το εξωτερικό.

Αυτό δεν είναι παρά μια πρόφαση για να κρύψει τον πραγματικό της σκοπό: να αποκτήσει την Καρδιά του Δάσους (ευελπιστώντας εγωιστικά να μείνει για πάντα νέα και όμορφη) — που δεν είναι άλλη από την ίδια τη Μάβκα, η οποία είναι ήδη ευάλωτη λόγω των συναισθημάτων της για τον Λούκας. Για να φτάσει στη Μάβκα, η Κυλίνα κρατά τον Λούκας ως όπλο της και σκορπίζει θυμό και φόβο στις καρδιές των χωρικών.
Θα καταφέρει η Μάβκα να σώσει το δάσος; Θα μπορέσει η μουσική του Λούκας να κάνει θαύματα και να σώσει την αγάπη; Θα μπορέσουν οι δύο κόσμοι τους να ενωθούν ενάντια στο κακό;

Το Βιβλίο των Θαυμάτων (La Chambre des Merveilles)

Ελπίζοντας πως θα κάνει τον κωματώδη γιο της να αισθανθεί πόσο όμορφη είναι η ζωή και να ξυπνήσει, μια μητέρα πραγματοποιεί ένα-ένα τα 10 πράγματα που ήθελε να κάνει, σύμφωνα με το ημερολόγιό του, «πριν το τέλος του κόσμου».

After 5: Όλα Μετά (After Everything)

Η πέμπτη και τελευταία ταινία του franchise AFTER που αγκαλιάστηκε από το κοινό, βλέπει τη συναισθηματική κορύφωση του διαχρονικού ρομάντζου, του Χάρντιν και της Τέσα.

Διαβάστε επίσης

Hauser: Ο τσελίστας που ξεσήκωσε το Θέατρο Λυκαβηττού - Φρενίτιδα για τον ροκ σταρ του τσέλο

Beer Factory Festival: Το παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μεταμορφώνεται σε εργοστάσιο μπύρας

Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ ελληνικού πανεπιστημίου