ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Η ταινία για γερά στομάχια και ο Γούντι Άλεν

Saw X
Ο Jigsaw επιστρέφει...
Spentzos Film

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει στα 88 του με την 50ή ταινία «Γυρίσματα της Τύχης», την ίδια στιγμή που ο Jigsaw στο δέκατο κεφάλαιο του «Saw» έρχεται να μας ανακατέψει τα στομάχια με τη φρίκη που θα σκορπίσει. Στο πρόγραμμα των νέων ταινιών στους ελληνικούς κινηματογράφους περιλαμβάνονται οι επανεκδόσεις «Άμλετ» του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Saw X

Ο Jigsaw επιστρέφει... Το πιο ανησυχητικό επεισόδιο του SAW εξερευνά ακόμη το ανείπωτο κεφάλαιο του πιο προσωπικού παιχνιδιού του Jigsaw. Ανάμεσα στα γεγονότα του SAW I και II, ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του - μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων.

Οπλισμένος με έναν καινούργιο σκοπό, ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος επιστρέφει στη δουλειά του, αντιστρέφοντας την κατάσταση προς τους απατεώνες με τον χαρακτηριστικό, σπλαχνικό τρόπο μέσα από δόλιες, διαταραγμένες και ευρηματικές παγίδες.

Γυρίσματα της Τύχης (Coup de Chance)

Η νέα, 50ή και πρώτη γαλλόφωνη ταινία του Γούντι Άλεν. Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

Ο Δημιουργός (The Creator)

Ο Joshua (Washington), ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του (Chan), επιστρατεύεται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Ο Joshua μαζί με μία ομάδα από ελίτ μυστικούς πράκτορες θα διανύσουν εχθρικά εδάφη και θα βρεθούν στη σκοτεινή καρδιά μιας περιοχής που κατοικείται από «πλάσματα» Τεχνητής Νοημοσύνης. Εκεί θα ανακαλύψουν πως το θανάσιμο όπλο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο δεν είναι παρά ένα δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης με τη μορφή μικρού παιδιού (Voyles).


Διαβάστε επίσης

Τζόνι Ντεπ: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο

Στα χνάρια του Λάνθιμου: Η νέα ταινία του Χρήστου Νίκου θα κυκλοφορήσει στο Apple TV+

«Eras Tour»: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η ταινία - συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ