ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο - Οι δικαιούχοι

θέατρο
Τα ποσά της επιδότησης και όλες οι πληροφορίες
unsplash

Οι δικαιούχοι του προγράμματος των δωρεάν εισιτηρίων θα μπορούν να δουν τις θεατρικές παραστάσεις και τις κινηματογραφικές ταινίες της αρεσκείας τους

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την περίοδο 2023-2024. Το πρόγραμμα παρέχει στους δικαιούχους δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Με την επιταγή του προγράμματος, δικαιούχοι και ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση και την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας τους. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του άρθρου 8 της παρούσας και έως την 30.09.2024

Δικαιούχοι του Προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2023-2024 ορίζονται

  • Εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ασφαλισμένοι λόγω σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-ΕΦΚΑ, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. από 01.01.2022 μέχρι την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Για τις κατηγορίες (i) και (ii) και για τους άνεργους μέχρι 12 μήνες, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000,00 €. Για τους άνεργους πάνω από 12 μήνες, το εισοδηματικό όριο καθορίζεται από την υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος της παρούσας ορίζονται

  • Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2023.
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος εξαρτάται από τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων ανά πάροχο (κινηματογραφική και θεατρική επιχείρηση) μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και με βάση υπολογισμού ανά άτομο τη μέγιστη τιμή οικονομικής αξίας της επιταγής της παρ. 2 του άρθρου 4.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και εντός της χρονικής προθεσμίας που θα οριστεί. Στην αίτηση συμμετοχής συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία που απαιτούνται.

Επιταγή Θεάματος – Οικονομική Αξία της Επιταγής

Τα εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και σε 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.

Η επιδότηση για κινηματογραφικές ταινίες είναι 6 ευρώ για για γενική είσοδο και 5 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Για κινηματογραφικές προβολές τρισδιάστατων ταινιών η επιδότηση ανέρχεται σε 10 ευρώ για γενική είσοδο και σε 9 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Η επιταγή θεάματος έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενοκαι ισχύει αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος και μέχρι τη λήξη αυτού.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ


Διαβάστε επίσης

Προσκλήσεις για τη συναυλία του Bryan Adams - Οι νικητές του διαγωνισμού

Πολιτιστική ατζέντα σε ρυθμούς Χριστουγέννων, Μπράιαν Άνταμς, κόμικ και Φόνισσας

«Δεν θέλω να το δω»: Θύελλα αντιδράσεων για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου