ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με τον «Μαέστρο» Μπράντλεϊ Κούπερ

Μπράντλεϊ Κούπερ
Ο αγνώριστος Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον Λέοναρντ Μπέρνσταϊν
Τanweer

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

H πολυαναμενόμενη ταινία Maestro του Μπράντλεϊ Κούπερ, κυκλοφορεί σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους, αποτελώντας ίσως τον απόλυτο πρωταγωνιστή της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας. Την ίδια στιγμή, όλοι μιλούν για την οσκαρική ερμηνεία του Πιρς Μπρόσναν στον Τελευταίο Στρατιώτη. Οι φαν του Πάτρικ Ντέμπσεϊ θα τον δείτε στο θρίλερ Thanksgiving.

O Μαέστρος (Maestro)

H δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Μπράντλεϊ Κούπερ, τον οποίο συναντάμε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία αποτελεί μια επιβλητική και ατρόμητη ερωτική ιστορία, εξιστορώντας το χρονικό μιας σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωλο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (Μπράντλεϊ Κούπερ) και την Φελίσια Μοντεαλέγκρε (Κάρεϊ Μάλιγκαν). Ένα γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης.

Η Τελευταία Παμπ (The Old Oak)

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Dave Turner) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εν τω μεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Ebla Mari). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη;

Thanksgiving

H νέα ταινία του πιο σέξι άνδρα εν ζωή, για το 2023, Πάτρικ Ντέμπσεϊ. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας Black Friday που καταλήγει σε τραγωδία, ένας μυστηριώδης δολοφόνος εμπνέεται από τη Μέρα των Ευχαριστιών και τρομοκρατεί τη Μασαχουσέτη. Διαλέγοντας έναν - έναν τους κατοίκους, αυτό που αρχικά μοιάζει με τυχαίες δολοφονίες εκδίκησης, γρήγορα αποκαλύπτεται πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, διαβολικού σχεδίου.

Θα αποκαλύψει η πόλη το δολοφόνο ώστε να επιζήσουν τις γιορτές ή θα καταλήξουν καλεσμένοι στο διεστραμμένο εορταστικό του δείπνο;

Ο Τελευταίος Στρατιώτης (The Last Rifleman)


Ο Πιρς Μπρόσναν γίνεται αγνώριστος και πρωταγωνιστεί σε μία συγκινητική ταινία με πανανθρώπινο μήνυμα, εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός υπερήλικα βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που, κοντά στο τέλος της ζωής του, έκανε ένα περιπετειώδες ταξίδι για να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του.

Στη συναρπαστική ταινία, που αναπολεί το παρελθόν και τις εμπειρίες που μας καθόρισαν, παίζουν επίσης οι Κλεμάνς Ποεζί, Γιούργκεν Πρόχνοβ, Ντέσμοντ Ίστγουντ και Τζον Έιμος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τέρι Λόουν (Ο Μικίμπο κι εγώ).

Ένας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Πιρς Μπρόσναν) το σκάει από ένα γηροκομείο στη Βόρεια Ιρλανδία και κάνει ένα συναρπαστικό και κουραστικό ταξίδι μέχρι τη Γαλλία για να παρευρεθεί στον εορτασμό της 75ής επετείου από την απόβαση στη Νορμανδία. Εκεί πρέπει να βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αγάπη Ζωή (Love Life)

Η Taeko και ο σύζυγός της, Jiro, ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα με τον γιο τους, Keita. Ένα τραγικό ατύχημα όμως, φέρνει τον πατέρα του αγοριού Park, πίσω στη ζωή τους. Κι έτσι η Taeko αφοσιώνεται να βοηθήσει αυτόν τον κωφό και άστεγο άνδρα να αντεπεξέλθει στον πόνο και τις ενοχές.


Ένα Ταξίδι για Πάπιες Migration

Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν- τον κόσμο ολόκληρο.

Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη.

Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Διαβάστε επίσης

Βιογραφική ταινία για τον Μπομπ Μάρλεϊ: Στα σινεμά του Αγίου Βαλεντίνου

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ λέει ότι δεν θα κάνει άλλη ταινία γιατί είναι τεμπέλα

«Back to Black»: Μάθαμε πότε κυκλοφορεί η ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse