ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Κούρκουλος: Η μοναδική τηλεοπτική σειρά στην οποία έπαιξε

Νίκος Κούρκουλος
Αντίθετα με τη μεγάλη οθόνη, στη μικρή ο Νίκος Κούρκολος επέλεξε να εμφανιστεί μόνο μια φορά
Finos Film

Ο Νίκος Κούρκουλος «έφυγε» από τη ζωή σαν σήμερα, νικημένος από τον καρκίνο

Ο μεγάλος θεατράνθρωπος και γόης του κινηματογράφου, Νίκος Κούρκουλος «έφυγε» από τη ζωή σαν σήμερα, 30 Ιανουαρίου του 2007, σε ηλικία 73 ετών. Ο σπουδαίος ηθοποιός πάλευε με τον καρκίνο του φάρυγγα από το 2001, σωστόσο παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε συνέχισε να υπηρετεί πιστά το Εθνικό Θέατρο.

Παρά την πλούσια και σημαντική διαδρομή του στη μεγάλη του αγάπη του θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Νίκος Κούρκουλος έπαιξε σε μια και μοναδική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτή είναι το «13ο Κιβώτιο» σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά που κυκλοφόρησε μέσα από το κανάλι του ΑΝΤ1 το 1992 και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για αστυνομική σειρά που βασίστηκε στο βιβλίο «Η Διεθνής των Ναρκωτικών» του Κώστα Τσαρούχα. Το σενάριο έγραψε ο Γιάννης Τζιώτης. Η σειρά αποτελείτο από 20 ωριαία επεισόδια με το τελευταίο να προβάλλεται το 1993.

Στη σειρά ο Κούρκουλος υποδύεται τον Μαυράκο, ενώ μαζί του παίζουν επίσης οι: Νόνικα Γαληνέα (Φιόνα), Βάνα Μπάρμπα (Αννίτα), Γιώργος Μούτσιος, Βύρων Πάλλης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Τάσος Παλαντζίδης, Κώστας Ευριπιώτης, Δήμητρα Χατούπη, Φίλιππος Σοφιανός, Μηνάς Χατζησάββας, Δημήτρης Μαυρόπουλος (Μόσχος, ναυτικός), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Νεκτάρης, ναυτικός), Κώστας Κόκλας, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Φαλελάκης και πολλοί άλλοι.

Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορία της φυλάκισης τεσσάρων Ελλήνων ναυτικών στην Αίγυπτο. Η υπόθεση της σειράς ήταν η εξής: Ο Μαυράκος είναι ένας σκληρός αστυνομικός που προσπαθεί να εξαρθρώσει μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών. Εκείνοι πρόκειται να κρύψουν μια τεράστια ποσότητα ναρκωτικών σε ένα πλοίο που πηγαίνει στην Αίγυπτο. Ο Μαυράκος πρέπει να βρει τα ναρκωτικά πριν φτάσει το πλοίο στην Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης

Σπάνιες φωτογραφίες του Ορέστη Μακρή: Δείτε τον αγνώριστο σε νεαρή ηλικία

Όταν ο Γιώργος Ζαμπέτας ξεσήκωσε τις Κάννες: Η νύχτα που έσπασαν 10.000 ποτήρια

Νίκος Ξανθόπουλος: Η τελευταία ταινία για το «Παιδί του λαού»

Έλενα Ναθαναήλ: Το πραγματικό της επώνυμο και το βιβλίο για τα τυφλά παιδιά

Δημήτρης Χορν: Η σπάνια χειρόγραφη επιστολή προς τον Φίνο