ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γ. Σμαραγδής στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Γ. Σμαραγδής στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αναλαμβάνει την προεδρεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σμαραγδής διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση του, επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

«Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, να μεταπηδήσω από την θέση του αντιπροέδρου στην θέση του προέδρου, για τον επιπρόσθετο λόγο και επιθυμία του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη, που εκτιμώ και μας συνδέουν πολλά. Όπως έπραξα σαν αντιπρόεδρος έτσι και τώρα από την θέση του προέδρου, δηλώνω πως στην διάρκεια της θητείας μου, δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να προβληθεί κανένα δικό μου έργο στο Φεστιβάλ και θα το υπηρετήσω εντελώς άμισθα», δήλωσε ο κ. Σμαραγδής.

Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ