ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί σπεύδουν οι λάτρεις του Τζορτζ Μάικλ στον οίκο Christies's;

Γιατί σπεύδουν οι λάτρεις του Τζορτζ Μάικλ στον οίκο Christies's;
Ποια έργα θα δημοπρατηθούν
ΑΠΕ

Σε περιοδεία βρέθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες η συλλογή έργων τέχνης του Τζορτζ Μάικλ, με σταθμούς στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Η συλλογή έργων τέχνης εκίθεται τώρα στην έδρα του οίκου Christie’s και στη συνέχεια θα πουληθεί σε δημοπρασία στις 14 Μαρτίου (online 8-15/3).

Αποτελείται από 170 έργα τέχνης, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 6-9 εκατ. αγγλικές λίρες.

Δύο έργα του Ντάμιεν Χιρστ κοστίζουν 1 εκατ. δολάρια ενώ η τιμή δημιουργιών λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών ανέρχεται σε 2.000 λίρες Αγγλίας.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί δύο από τα έργα που θα δημοπρατηθούν:

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η συλλογή του Τζορτζ Μάικλ αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό διάλογο μεταξύ ενός μεγάλου Βρετανού μουσικού καλλιτέχνη και των σύγχρονων καλλιτεχνών του στις εικαστικές τέχνες, όπως οι Ντάμιεν Χιρστ, Τρέισι Έμιν, Σάρα Λούκας, και Μαρκ Κουίν, οι οποίοι μαζί δημιούργησαν το κίνημα Young British Art (Νέα Βρετανική Τέχνη).

Ο Τζορτζ Μάικλ είχε αναπτύξει σχέσεις φιλίας με πολλούς από αυτούς τους καλλιτέχνες του YBA μέσω επισκέψεων στις γκαλερί και τα στούντιο τους και η συλλογή του αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του στην πρωτοποριακή δημιουργικότητα καθώς και την έντονη και μακροχρόνια προθυμία του να υποστηρίξει τα νέα καλλιτεχνικά ταλέντα.

Ο Κρίστιαν Άλμπου, επικεφαλής μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης στον Christie’s δήλωσε ότι η συλλογή του τραγουδιστή είναι «ένας εορτασμός του πνεύματος δημιουργικότητας και περιπέτειας που κυριαρχούσε στο τέλος της δεκαετίας του ‘90».

Ο Christie’s ελπίζει ότι θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει γνωστή μια συναρπαστική εικόνα των προτιμήσεων ενός ανθρώπου που θαυμάστηκε σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο Jussi Pylkkanen πρόεδρος του Christie's.

Ένα από τα ιδιαίτερα έργα είναι το «Careless Whisper» του Τζιμ Λάμπι, Σκοτσέζου καλλιτέχνη (από τον τίτλο της πασίγνωστης επιτυχίας των Wham) ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του τραγουδιστή περιτριγυρισμένο από πολύχρωμα άνθη.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις