Δεν φαντάζεστε τι προκαλεί το σεξ! Όσο πιο πολύ, τόσο πιο…

Δεν φαντάζεστε τι προκαλεί το σεξ! Όσο πιο πολύ, τόσο πιο…

Newsroom Newsroom

Μία νέα ευεργετική ιδιότητα του σεξ φέρνει στο φως επιστημονική έρευνα, η οποία προτρέπει τους ανθρώπους να πέσουν στο κρεβάτι (ή όπου αλλού θέλουν) αν θέλουν να θυμούνται τα πάντα!

Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών, όσο συχνότερες είναι σεξουαλικές δραστηριότητες, αλλά και τα πιο… αθώα φιλιά, τόσο καλύτερη μνήμη έχετε.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσο πιο ηλικιωμένος είναι κάποιος, τόσο πιο… ισχυρός είναι αυτός ο δεσμός!

Τα άτομα που είναι πιο δραστήρια σεξουαλικά (κοινώς του δίνουν και καταλαβαίνει) ενισχύουν την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Αυτό διαπίστωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Wollongong στην Αυστραλία, με… πειραματόζωα 6.000 ενήλικους άνω των 50 ετών.
Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα συμπλήρωσαν ένα τεστ μνήμης, ενώ απάντησαν σ' ένα ερωτηματολόγιο όπου κατέγραψαν πόσο συχνά έκαναν σεξ. Δυο χρόνια, δε, αργότερα επανέλαβαν το τεστ μνήμης…

Τα αποτελέσματα «μαρτύρησαν» πως όσο συχνότερη ήταν η σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά και γενικότερα όσο πιο έντονα ήταν τα τρυφερά συναισθήματα, τόσο καλύτερες ήταν και οι επιδόσεις στο τεστ μνήμης. Και, όσο μεγαλύτερη ήταν η ηλικία των συμμετεχόντων, τόσο πιο ισχυρή γινόταν η σχέση μεταξύ σεξ και μνήμης.

Το σεξ έδειξε πάντως να βοηθάει μόνο όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη μνήμη, καθώς φαίνεται να διεγείρει τμήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με αυτήν, όπως είναι ο «ιππόκαμπος».

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει εξάλλου ότι το σεξ ενισχύει την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων στον «ιππόκαμπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved