SOCIAL MEDIA

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης: Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης: Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο

Στο μυαλό μας ως χειμωνιάτικους μήνες έχουμε το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά το Μάρτιο, κάνει συνήθως αρκετό κρύο για «ανοιξιάτικο» μήνα…

Αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά ο Μάρτιος είναι κατά βάση χειμωνιάτικος μήνας καθώς η άνοιξη μπαίνει κάθε χρόνο επίσημα την 21η Μαρτίου, και όχι την 1η Μαρτίου όπως νομίζουν πολλοί.

Η ημερομηνία αυτή βέβαια, δεν επιλέχθηκε έτσι αυθαίρετα. Στις 21 Μαρτίου παρατηρείται το φαινόμενο της ισημερίας και συγκεκριμένα η εαρινή ισημερία.

Αυτό σημαίνει ότι εκείνη την ημέρα η μέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση σε σχέση με τον ισημερινό όταν είναι στο ζενίθ του. Στη περίπτωση αυτή η απόκλιση που έχει ο άξονας της γης από τον ήλιο μηδενίζεται.

Oι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν την Άνοιξη λοιπόν και από το πρωί (21/3) πανέμορφες φωτογραφίες έχουν κατακλύσει Facebook και Twitter. Δείτε τη φωτογραφία που ξεχώρισε και θαυμάστε την ομορφιά της.

Σχετικές ειδήσεις