SOCIAL MEDIA

Γιατί ξαφνικά άρχισαν να χάνονται οι followers στο Instagram;

Γιατί ξαφνικά άρχισαν να χάνονται οι followers στο Instagram;
Αναστάτωση για τους χρήστες του Instagram

Tι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στο Instagram;

Εάν χρησιμοποιείς το Instagram, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι, αυτήν την περίοδο, πολλοί λογαριασμοί είδαν τους followers τους να μειώνονται από εκατοντάδες μέχρι εκατομμύρια (αν μιλάμε για την περίπτωση των διάσημων celebrities).

Αρχικά, η αντίληψη που επικράτησε ήταν ότι οι ακόλουθοι που χάνονταν ήταν ψεύτικα προφίλ, τα οποία άρχισε να διαγράφει η πλατφόρμα σε μία προσπάθεια εκκαθάρισης. Τελικά, αυτό που φαίνεται να συνέβη είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Το ίδιο το Instagram αναγνώρισε την ύπαρξη ενός προβλήματος μέσω ενός tweet στον επίσημο λογαριασμό του, λέγοντας:

«Γνωρίζουμε την ύπαρξη ενός θέματος που προκαλεί μία αλλαγή στα νούμερα των followers των λογαριασμών κάποιων ανθρώπων αυτήν τη στιγμή. Εργαζόμαστε για να το λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Όπως φαίνεται, η όλη αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας ενός bug, λίγες ώρες μετά από ένα αντίστοιχο πρόβλημα που παρατηρήθηκε και στα likes των tweets.

Μετά την πρώτη ανάρτηση, ακολούθησε και μία δεύτερη σαν update, όπου το Instagram καθησύχαζε τους χρήστες και τους ενημέρωνε για την έγκαιρη διόρθωση του θέματος. Μέσα σε μία μέρα, το θέμα επιλύθηκε και, μάλιστα, το Instagram επέστρεψε τους followers πίσω στα προφίλ στα οποία βρίσκονταν.

Σχετικές ειδήσεις