ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κοροναϊός: Ακυρώθηκε λόγω COVID-19 το Mobile World Congress 2020 της Βαρκελώνης

Κοροναϊός: Ακυρώθηκε λόγω COVID-19 το Mobile World Congress 2020 της Βαρκελώνης
AP Photo

Το Παγκόσμιο Σαλόνι Κινητής Τηλεφωνίας (Mobile World Congress 2020 - MWC) της Βαρκελώνης, ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού του τομέα των τηλεπικοινωνιών που προσελκύει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες, ακυρώθηκε εξαιτίας των φόβων που συνδέονται με το νέο κοροναϊό, που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλοι όμιλοι να αποχωρήσουν.

Η απόφαση για την ακύρωση έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης (12/2) από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η διοργανώτρια εταιρεία GSMA ανέφερε, σε ένα δελτίο Τύπου, ότι «ακύρωσε το MWC Barcelona 2020, επειδή η παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού, οι ανησυχίες για τα ταξίδια και άλλες συνθήκες καθιστούν αδύνατη την οργάνωση της εκδήλωσης», που είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διεθνείς επαγγελματικές εκδηλώσεις που ακυρώνεται εξαιτίας του φόβου που προκάλεσε η επιδημία.

Κανένα κρούσμα του ιού COVID-19 δεν έχει καταγραφεί στην ηπειρωτική Ισπανία, όμως δύο κρούσματα, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός, επιβεβαιώθηκαν στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχεδόν 30 εταιρείες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών μεγάλοι όμιλοι όπως οι αμερικανικοί Intel, Facebook, Cisco και Amazon, ο κινεζικός Vivo, ο νοτιοκορεατικός LG, ο σουηδικός Ericsson ή ακόμη και οι ιαπωνικοί Sony και NTT DoCoMo.

Οι διοργανωτές επιχείρησαν να τους καθησυχάσουν ανακοινώνοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως τεστ θερμοκρασίας και συστάσεις απολύμανσης των περιπτέρων.

Επιπλέον, απαγόρευσαν την πρόσβαση στους ταξιδιώτες που θα έρχονταν από την κινεζική επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η εστία της επιδημίας, η πόλη Ουχάν.