ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένας άνδρας μετέτρεψε καρύδι σε Bluetooth ηχείο

Ένας άνδρας μετέτρεψε καρύδι σε Bluetooth ηχείο

Το project είναι πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πόσο hardware έπρεπε να χωρέσει σε ένα μικρό καρύδι

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μια πραγματικά απίθανη ηλεκτρονική κατασκευή από τον YouTuber, Penguin DIY, ο οποίος μετέτρεψε ένα καρύδι σε ασύρματο ηχείο Bluetooth.

Το project είναι πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πόσο hardware έπρεπε να χωρέσει σε ένα μικρό καρύδι. Όλα ξεκίνησαν φυσικά τρώγοντας το εσωτερικό και σκαλίζοντας με προσοχή το εξωτερικό κέλυφος. Έπειτα, ο Penguin DIY αφαίρεσε του πυκνωτές, το ολοκληρωμένο και άλλα εξαρτήματα από ένα πλακετάκι φόρτισης powerbank, ενσωματώνοντας στη βάση του καρυδιού μια μπαταρία και ότι χρειάζεται για να φορτιστεί. Αμέσως μετά, πρόσθεσε μια LED λυχνία, έναν ON-OFF διακόπτη και μια USB-C θύρα και πέρασε στο…ζουμί.
Advertisement

Πάνω από το σύστημα φόρτισης, ο Penguin DIY χώρεσε ένα MH-M18 Bluetooth Audio Module, το οποίο μπορεί να χειριστεί αυτόματα την επικοινωνία με smartphones και άλλες συσκευές για το streaming ήχου. Πάνω στο συγκεκριμένο καρύδι σύνδεσε έναν μικρό ενισχυτή και πλήκτρα για το Play/Pause και το Skip των κομματιών, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το ηχείο αυτό καθ’ αυτό, με το καρύδι να φιλοξενεί ένα των 2 Watt.