ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρει την υποψηφιότητά της για διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων η Βοστόνη

Αποσύρει την υποψηφιότητά της για διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων η Βοστόνη

Ελλείψει λαϊκής υποστήριξης, η πόλη της Βοστόνης απέσυρε την υποψηφιότητά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Δεν μπορέσαμε να λάβουμε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών της Βοστόνης για να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο Σκοτ Μπλάκμαν, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών (USOC).

Συνεπώς, η USOC δεν θεωρεί ότι η Βοστόνη, με την παρούσα στήριξη, θα είναι σε θέση να επικρατήσει έναντι των εξαιρετικών υποψηφιοτήτων του Παρισιού, της Ρώμης, του Αμβούργου, της Βουδαπέστης και του Τορόντο, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη, η έλλειψη ενθουσιασμού των πολιτών της Βοστόνης για τη διοργάνωση αυτή, που αντανακλάτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είχε από πολύ νωρίς ανησυχήσει την επιτροπή.

Τον Ιανουάριο, η Επιτροπή είχε προτιμήσει τη Βοστόνη από την Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες ή ακόμη το Σαν Φρανσίσκο.
Νωρίτερα χθες, ο δήμαρχος της Βοστόνης, Μάρτι Γουόλς, είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη διοργάνωση των αγώνων, λόγω των φόβων του για τα δημόσια οικονομικά της πόλης, σε περίπτωση υπέρβασης του κόστους.

Ο ίδιος αρνείται να υπογράψει έγγραφο που ζητείται από τις πόλεις υποδοχής. Είναι μια δέσμευση που δεν μπορώ να λάβω χωρίς τη διαβεβαίωση ότι η Βοστόνη και οι κάτοικοί της θα προστατευτούν, εξήγησε. Αρνούμαι να αναλάβω την ευθύνη της Βοστόνης για υπερβάσεις κόστους, και αρνούμαι να υπογράψω εγγύηση που χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για την πληρωμή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικές ειδήσεις