TRAVEL

4+1 λόγοι που αξίζουν για να κάνεις road trip αυτόν τον Χειμώνα!

4+1 λόγοι που αξίζουν για να κάνεις road trip αυτόν τον Χειμώνα!

Road trips. Αποτελούν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και συνιστούν αναμφίβολα μια ξεχωριστή επιλογή για όλους εκείνους που λατρεύουν την οδήγηση και τις περιηγήσεις.

Αρκεί ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα, η κατάλληλη παρέα και φυσικά, η απαραίτητη οργάνωση προκειμένου να απολαύσει κάποιος στο έπακρο τα οφέλη ενός μακρινού ταξιδιού με το αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που τον φετινό Χειμώνα επιθυμείτε να χαρείτε με έναν πιο ξεχωριστό τρόπο μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακριά από το κλεινόν άστυ, τότε ένα road trip μπορεί σίγουρα να σας ικανοποιήσει.

Φροντίστε, λοιπόν, να βεβαιωθείτε πώς έχετε μαζί σας άδεια, δίπλωμα αυτοκινήτου και ασφάλεια, ελέγξτε τη κατάσταση των ελαστικών σας, κοιτάξτε για τυχόν διαρροές και ξεκινήστε. Οι παρακάτω λόγοι εξηγούν το γιατί αξίζει να οργανώσετε άμεσα ένα ασφαλές και ξεκούραστο ταξίδι με το αυτοκίνητο.

1. Θα ανακαλύψετε εντυπωσιακά και μη τουριστικά μέρη


Το ταξίδι με το αυτοκίνητο έχει πολλά οφέλη για όσους το επιλέγουν και ένα από τα πιο βασικά αποτελεί το ότι σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τα λιγότερο τουριστικά μέρη μιας χώρας. Τα κρυφά «διαμάντια» τα της Ελλάδας, για παράδειγμα, είναι πολλά και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τοποθεσίες μοναδικού φυσικού κάλλους που κόβουν την ανάσα: Από πευκόφυτες πλαγιές, μέχρι πανέμορφες λίμνες και χωριά που μοιάζουν να έχουν μείνει ανέγγιχτα από το πέρασμα του χρόνου -και του τουρισμού.

2. Αποτελεί μία οικονομική επιλογή


Μπορεί να φαντάζει παράξενο, όμως, η αλήθεια είναι πως το ταξίδι με το αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει μία οικονομική επιλογή. Αρκεί να έχετε μεριμνήσει εγκαίρως για την προετοιμασία του. Επιλέξτε διαδρομές που δεν περιλαμβάνουν διόδια (για να εξερευνήσετε και μέρη που δεν θα είχατε την ευκαιρία να δείτε υπό άλλες συνθήκες), διανυκτερεύστε σε δωμάτια που βρίσκονται σε μικρά χωριά (αντί να επιλέξετε τους πλέον τουριστικούς προορισμούς που υπάρχουν στο δρόμο σας) και φυσικά, φροντίστε να μοιραστείτε τα έξοδα για τα καύσιμα του αυτοκίνητου με τους συνεπιβάτες σας. Σε περίπτωση δε που φροντίσετε και για τα σνακ και τα γεύματα που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ένα μικρό, φορητό ψυγείο μπορεί να φανεί πραγματικά πολύτιμο), τότε θα σίγουρα θα «γλιτώσετε» επιπλέον χρήματα.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο αυτοκίνητο! Προκειμένου να μείνετε, βέβαια, εντός budget και να παραμείνετε ασφαλείς, πρέπει να φροντίσετε πολύ για την προετοιμασία του ταξιδιού σας. Είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα συνεργείο αυτοκίνητων πριν το road trip για να βεβαιωθείτε πως δεν θα υπάρξουν απρόοπτα. Για να έχετε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι με το αυτοκίνητο, είναι άκρως σημαντικό να φροντίσετε για τη κατάσταση των ελαστικών σας. Τα φθαρμένα και παλιά ελαστικά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικινδυνά -πόσω μάλλον όταν οδηγείτε σε ψυχρές συνθήκες και θερμοκρασίες. Πρέπει, λοιπόν, να είστε σίγουροι πως όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε, θα έχετε καινοτόμα ελαστικά που θα μπορείτε να εμπιστευτείτε και θα σας επιτρέπουν να διατηρείτε τον απόλυτο έλεγχο του οχήματός σας. Για παράδειγμα, τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Eagle F1 Asymmetric 5 της Goodyear φέρουν καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν σε κάθε οδηγό να έχει ένα απίστευτα άνετο ταξίδι, μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος -και σε βρεγμένο οδόστρωμα- και φυσικά, να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

3. Θα περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα


Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αξίζει να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο αυτόν τον Χειμώνα σχετίζεται με τη δυνατότητα που σας δίνεται να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Από την οργάνωση της διαδρομής που θα ακολουθήσετε και των στάσεων που θα κάνετε, μέχρι τις ώρες που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί στο αμάξι και τα μέρη που θα ανακαλύψετε. Κάθε σταθμός θα αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να δημιουργήσετε νέες, δυνατές αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν μια ζωή.

4. Μπορείτε να αλλάξετε πιο εύκολα τα σχέδιά σας


Μία μοναδική αφορμή για την οποία εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο επιλέγουν συχνά τα ταξίδια με το αυτοκίνητο αφορά στη δυνατότητα που τους παρέχει η ξεχωριστή αυτή ταξιδιωτική επιλογή να αλλάξουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους και φυσικά, να κινηθούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Στο road trip δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα παρά μόνο διαδρομές που θέλετε να ακολουθήσετε.


Τέλος, ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο το ταξίδι με το αυτοκίνητο αποτελεί απλώς την ιδανική επιλογή αυτόν τον Χειμώνα έχει να κάνει με την περιπετειώδη φύση του. Ένα road trip αποτελεί από μόνο του μία περιπέτεια και δίνει σε όποιον το προτιμά τη δυνατότητα να γνωρίσει ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γευτεί παραδοσιακά πιάτα -που ενδεχομένως δεν ήξερε πως υπάρχουν- και φυσικά, να χαρεί τη θέα τοπίων που «κόβουν» την ανάσα.

Όποιοι και αν είναι οι προορισμοί που θέλετε να επισκεφτείτε αυτόν τον Χειμώνα, να θυμάστε ότι για να απολαύσετε ένα road trip χρειάζεται να μεριμνήσετε για την άνεση και την ασφάλειά σας. Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε κάθε περιοχή, φροντίστε να περιλάβετε στο πρόγραμμα σας εναλλακτικές διαδρομές (σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ακολουθήσετε με ακρίβεια το πρόγραμμα σας), ελέγξτε το αυτοκίνητό σας πριν το ταξίδι και φυσικά, φροντίστε να έχει το αμάξι σας τα κατάλληλα ελαστικά -και δη τα καταλληλά χειμερινά λάστιχα, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αρκετά φέτος τον Χειμώνα!