TRAVEL

Τα πιο τρομακτικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και οι ιστορίες τους

Τα πιο τρομακτικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και οι ιστορίες τους

Μπορεί να μοιάζουν ειδυλλιακά, ωστόσο προκαλούν τρόμο.

Μοιάζουν με παραμύθια από αυτά που μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά για να κοιμόμαστε στην ώρα μας. Υπάρχει όμως μια δόση αλήθειας που αυτόματα κάνει το σώμα να ανατριχιάζει.

Ό,τι ακολουθεί παρακάτω είναι πέρα για πέρα υπαρκτό.Οι φήμες όμως για αυτά τα μέρη τα κάνουν εφιάλτη για μικρούς και μεγάλους!

«Το Νησί με τις Κούκλες» στο Μεξικό

Πριν από περίπου πενήντα χρόνια ένα κορίτσι πνίγηκε σε κάποιο ποτάμι και το σώμα του ξεβράστηκε σε ένα ακατοίκητο νησί, στο Μεξικό. Οι φήμες λένε ότι κάποτε ζούσε σε αυτό το νησί, ένας ερημίτης ονόματι Don Julián Santana Barrera, ο οποίος ψαρεύοντας μία ημέρα στο ποτάμι έπιασε με τα δίχτυα του μία κούκλα, στο σημείο ακριβώς που είχε βρεθεί το παιδί.

Το θεώρησε σημάδι και προκειμένου να ησυχάσει η ψυχή του νεκρού κοριτσιού αλλά και να προστατευθεί ο ίδιος από τα «δαιμόνια», αποφάσισε να γεμίσει το νησί με κούκλες.

Οι περισσότερες όταν τοποθετήθηκαν ήταν καινούριες αλλά με τον καιρό και τον αέρα πήραν τη σημερινή τρομακτική μορφή τους.

Παρ’ ότι ο Barrera είχε δική του οικογένεια, αποφάσισε να αφιερωθεί στις κούκλες του για τα επόμενα 50 χρόνια. Το 2001 βρέθηκε νεκρός στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί και το άτυχο κοριτσάκι.

«Οι Κατακόμβες του Παρισιού» στη Γαλλία

Αν αντέχεις το θέαμα μπορείς να τις επισκεφθείς. Είναι πλέον ανοιχτές στο κοινό και αποτελούν ένα από τα must-see αξιοθέατα της πόλης. Επαναλαμβάνουμε αν αντέχεις να κινείσαι ανάμεσα σε νεκροκεφαλές και οστά ανθρώπων που κάποτε υπήρξαν. Ποια είναι η ιστορία όμως πίσω από τα «θανατηφόρα» υπόγεια τούνελ;

Τον 12ο αιώνα, το Παρίσι παρουσίασε υπερπληθυσμό και σε συνδυασμό με τις μεγάλες ασθένειες που ξέσπασαν στην γαλλική πρωτεύουσα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά. Οπότε καλύτερη λύση έμοιαζε οι νεκροί να τοποθετηθούν πολλά μέτρα κάτω από τη γη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι κατακόμβες.

Εκεί θα δεις εκατομμύρια ανθρώπινα σώματα (μόνο τα οστά τους φυσικά) στοιβαγμένα σε όλο το υπόγειο τούνελ χιλιομέτρων.

«Akodessewa Fetish Market» στο Τογκό

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Δυτικής Αφρικής ασχολούνται με διάφορα είδη μαγείας. Η συγκεκριμένη αγορά είναι ο «ναός» τους. Σκελετοί, αίμα και κομμένα κεφάλια ζώων, παράξενα βότανα, κέρατα, αντικείμενα βουντού και ό,τι άλλο creepy μπορείς να σκεφτείς, σε μία και μόνο αγορά συγκεντρωμένα.

Εκεί η μυρωδιά είναι περίεργη, τα βλέμματα γύρω σου δεν μοιάζουν «καθαρά», ενώ θα δεις από ανθρώπους απελπισμένους να βρουν το γιατροσόφι που θα τους χαρίσει ένα παιδί, μέχρι ιερείς μαύρης ή λευκής μαγείας.

«Ηellingly Hospital» στην Αγγλία

Στο Sussex άνοιξε πριν από περίπου έναν αιώνα ένα άσυλο για ανθρώπους που έπασχαν από σοβαρές ψυχιατρικές ασθένειες. Στον συγκεκριμένο χώρο, για περισσότερα από 90 χρόνια λοβοτομήθηκαν δεκάδες ασθενείς και άλλοι τόσοι υποβλήθηκαν σε θεραπείες ηλεκτροσόκ.

Το ίδρυμα της «ντροπής», όπως πολλοί το χαρακτήρισαν στη συνέχεια, έκλεισε οριστικά το 1994 και έκτοτε παραμένει εγκαταλελειμμένο. Τα δωμάτια του έχουν να διηγηθούν μόνο ιστορίες πόνου και παράνοιας.

Εκατοντάδες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται κάθε χρόνο, «νιώθοντας» τον πόνο που υπέστησαν όσοι βρέθηκαν εκεί κατά το παρελθόν.

«Παλιό Εβραϊκό Κοιμητήριο» στην Τσεχία

Στο Γιόζεφοβ της Πράγας δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα το γοτθικό νεκροταφείο της πόλης. Αρχικά λειτουργούσε ως κήπος αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που θάφτηκαν εκεί, παραμένει άγνωστος, ωστόσο λέγεται πως όταν "γέμισε" το νεκροταφείο, άρχισαν να κατασκευάζουν τάφους πάνω από τους ήδη υπάρχοντες, και έτσι υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 12.000 τάφοι και πάνω από 200.000 νεκροί εβραίοι.

Σήμερα η εικόνα είναι τουλάχιστον καθηλωτική, βλέποντας χιλιάδες ταφόπλακες ατάκτως τοποθετημένες ανάμεσα στα δέντρα.

Σχετικές ειδήσεις