TRAVEL

Μύκονος: Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτούμε στις αρχές του Φθινοπώρου

Μύκονος: Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτούμε στις αρχές του Φθινοπώρου
Intime News

Για τους περισσότερους το τέλος του καλοκαιριού ταυτίζεται με το τέλος των διακοπών.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που ξέρουν να εκμεταλλεύονται κάθε εποχή του χρόνου, μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις στα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας. Για εμάς λοιπόν που ανήκουμε σε αυτούς που «δυσανασχετούν» από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και την κοσμοσυρροή των νησιών τους θερινούς μήνες, τώρα είναι η εποχή να τα ανακαλύψουμε.

Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που πιστεύουν πως οι αρχές του φθινοπώρου, θα γίνουν σε λίγα χρόνια ο «νέος Αύγουστος», μιας και αναμφισβήτητα είναι η εξυπνότερη επιλογή και ο ιδανικότερος μήνας για διακοπές, σε μέρη που το καλοκαίρι -καλώς ή κακώς- δεν πλησιάζονται, λόγω πολυκοσμίας. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να απολαύσουμε αυτή την εποχή του χρόνου, ένα δεύτερο καλοκαίρι με πολύ καλύτερες συνθήκες, μέσα από τον πιο δημοφιλή και τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων, τη Μύκονο.

Βλέπουμε την άλλη «όψη» της Μυκόνου

Τι και αν οι περισσότεροι συνάδελφοί μας έχουν επιστρέψει ήδη στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ήρθε η ώρα να ζήσουμε μία αξέχαστη εμπειρία, είτε ανήκουμε σε αυτούς που τώρα θα πάρουν την άδειά τους, είτε συγκαταλεγόμαστε σε όσους απλώς σχεδιάζουν μια απόδραση κάποιο τριήμερο του φθινοπώρου.

Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να καταρρίψουμε όλα τα στερεότυπα που έχουμε ακούσει ανά διαστήματα για το «νησί των ανέμων». Πρόκειται για ένα νησί, που είναι χαρακτηρισμένο ως το απόλυτο party island, με την ξέφρενη διασκέδαση, ενώ την ίδια στιγμή το όνομά του, είναι συνώνυμο με το lifestyle. Ωστόσο, εάν θέλουμε να ανακαλύψουμε την αληθινή πλευρά της Μυκόνου, τώρα είναι η ώρα να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας, «ξετρυπώνοντας» μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες των Κυκλάδων και βρίσκοντας πολύ πιο προσιτές επιλογές για τη διαμονή και το φαγητό μας.

Ο καιρός είναι ιδανικός

Εάν μας ανησυχεί κάπως και το ζήτημα του καιρού στο νησί, ας έχουμε απλώς στον νου μας, όλους εκείνους που λένε πως το φθινόπωρο στη Μύκονο, είναι μία επέκταση του καλοκαιριού, παίρνοντας το αγαπημένο μας μαγιό και απολαμβάνοντας τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, μακριά από τον θόρυβο και την κοσμοσυρροή του Αυγούστου. Οι αρχές φθινοπώρου, μας «χαρίζουν» στους επισκέπτες του νησιού την ιδανική θερμοκρασία για βουτιές στο Αιγαίο, σε όλες τις πανέμορφες παραλίες του νησιού, από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν όποια τους αρέσει. Όσο για τα βράδια, καλό είναι να μην παραλείψουμε να βάλουμε στις αποσκευές μας ένα μακρυμάνικο ή μία ζακέτα, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε άνετα τη δροσιά.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού δεν σταματάει ποτέ

Καλό είναι πάντως να έχουμε υπόψιν μας πως η Μύκονος παραμένει… Μύκονος και διατηρεί τα υψηλά της στάνταρτς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επομένως, αν σκεφτόμαστε πως θα… πλήξουμε, κάνουμε λάθος! Δροσιστικά κοκτέιλ και εκλεκτά πιάτα μας περιμένουν να τα απολαύσουμε, ενώ αντιστοίχως, το ίδιο συμβαίνει και με τα beach party σε γνωστές παραλίες και μπαρ, όπως το Super Paradise, που συνεχίζουν δυναμικά, χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

Τώρα είναι η ευκαιρία μας, να περιπλανηθούμε σε ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυσυζητημένα νησιά της Ελλάδας, δημιουργώντας τις δικές μας εντυπώσεις και βιώνοντας τις δικές μας μοναδικές στιγμές. Ο υπερβολικός κόσμος έχει φύγει, τα νερά είναι ακόμα ζεστά και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πιο ρεαλιστικές. Ας απολαύσουμε λίγες ημέρες του φθινοπώρου σε αυτό το λατρεμένο νησί με τα στενά σοκάκια, τα ολόλευκα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τα κρυστάλλινα νερά, που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε πραγματικά τη «δική μας» Μύκονο, που είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα