TRAVEL

Λευκά Όρη: Η Άγρια Ομορφιά της Φύσης

Λευκά Όρη: Η Άγρια Ομορφιά της Φύσης

Η οροσειρά Λευκά Όρη ή Μαδάρες βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, εκτεινόμενη σε περιοχή με μήκος 60 και πλάτος 35 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων και τμήμα του νομού Ρεθύμνης. Με την κορυφή τους Πάχνες στα 2.453 μέτρα να είναι 3.00 μέτρα χαμηλότερα της Ίδης, της ψηλότερης κορυφής του Ψηλορείτη, που είναι στα 2.456μ.

Η ομορφιά της οροσειράς των Λευκών Ορέων είναι απαράμιλλη και, όσες φορές και εάν την διαβείς, δεν μπορείς να εξακριβώσεις όλες τις ομορφιές της.

Ορειβάτες που βρήκαμε στην περιοχή από διάφορα μέρη του κόσμου μας ανέφεραν ότι τα Λευκά Όρη δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μπόρεσε να τα εξερευνήσει και να ανακαλύψει όλες τις ομορφιές που βρίσκονται στην οροσειρά.

Από πού να ξεκινήσει κανείς: από τα οροπέδια της, από τα επιβλητικά φαράγγια, από τις άγριες χαράδρες, από τα γεμάτα θρύλους σπήλαια, από τις δολίνες ή από την υπέροχη ανθρώπινη παρουσία, που με την φιλοξενία τους σε βάζουν σε μεγάλο δίλημμα ακόμη και να μείνεις εκεί μαζί τους.

Στα Λευκά Όρη συναντάμε φαράγγια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους περιηγητές των φαραγγιών στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο φαράγγι και πιο γνωστό, το Φαράγγι της Σαμαριάς. Υπάρχουν και άλλοι «φαράγγες» σύμφωνα με την ντοπιολαλιά, όπως της Αράδαινας, της Τρυπητής κ.α. που θα πρέπει να αφεθείς στη φύση και να αφιερώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις τις ομορφιές τους.

Στα οροπέδια του Ομαλού και του Ασκύφου θα γνωρίσεις την κρητική φιλοξενία και θα γευθείς τις υπέροχες κρητικές νοστιμιές.

Με αφορμή την παραγωγή τριών θεματικών βίντεο με διαφορετική θεματολογία (Φυσικό Περιβάλλον Εθνικού, Οικοτουρισμός, Πολιτισμικό Περιβάλλον Εθνικού Δρυμού) που ανέθεσε ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, οι παραγωγοί τους διαπίστωσαν ότι παρά τις πολλές περιηγήσεις στα Όρη υπάρχουν πολλά νέα σημεία με μεγάλο ενδιαφέρον που εντυπωσιάζουν. Υπήρξαν στιγμές που, όπως λένε, αναρωτηθήκαν μήπως αυτή είναι η πρώτη τους επίσκεψη σε αυτό το απαράμιλλο σε ομορφιά μέρος της Κρήτης. Ήταν σαν να συμπρωταγωνιστούσαν με τη φύση σε ένα έργο άγριο μα και συνάμα γοητευτικό.

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπικάκη

Παραγωγή: INTRAWAY

Πηγή: Cnn.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 40.560 νέων λοιμώξεων - 17.000 στην Αττική και 4.920 στη Θεσσαλονίκη

Βαρύ πένθος για τους δύο νέους που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στην Κατεχάκη

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με 40.560 μολύνσεις - 76 θάνατοι σε ένα 24ωρο, 627 διασωληνωμένοι