TRAVEL

Τα κορυφαία travel trends του 2022 που θα αναδιαμορφώσουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Τα κορυφαία travel trends του 2022
Τα κορυφαία travel trends του 2022

Ποια είναι τα κορυφαία travel trends του 2022

Καθώς διανύουμε τον πρώτο μήνα του 2022, οι ειδικοί του τουριστικού κλάδου έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται τις προβλέψεις τους για τα ανερχόμενα travel trends, τα οποία θα καθορίσουν τα μελλοντικά μας ταξίδια. Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, λοιπόν, οι προτεραιότητες των ταξιδιωτών θα αλλάξουν μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι περισσότεροι θα επιδιώξουν να συνδεθούν ουσιαστικά και βαθύτερα με τους προορισμούς που θα επισκεφθούν.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022, οι οποίες υπόσχονται να μας χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες και να μας συστήσουν ξανά μία από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες, δηλαδή τις κοντινές ή μακρινές μετακινήσεις για ψυχαγωγικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Το staycation παραμένει κορυφαία τάση για μία ακόμη χρονιά

Η έννοια του staycation εμφανίστηκε το 2020 και αφορά στην επιλογή των ταξιδιωτών να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο που ζουν. Ακριβώς επειδή οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι απρόβλεπτες απαγορεύσεις και τα τακτικά κλεισίματα των συνόρων δημιουργούσαν «κολλήματα» στον προγραμματισμό κάποιου μακρινού ταξιδιού, αρκετοί ήταν οι ταξιδιώτες που επέλεξαν να κινηθούν σε πιο γνώριμα «μονοπάτια», εξερευνώντας περιοχές κοντά στον τόπο διαμονής τους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και το 2022, αφού η κατάσταση με την υγειονομική κρίση δεν έχει εξομαλυνθεί απόλυτα, γεγονός που μας παρακινεί να οργανώσουμε κοντινές αποδράσεις, για να ανακαλύψουμε τις «κρυφές», ανεξερεύνητες ομορφιές του τόπου μας.

travel-trends-1.jpg
Η έννοια του staycation εμφανίστηκε το 2020 και αφορά στην επιλογή των ταξιδιωτών να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο που ζουν

Ταξιδεύοντας με προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες προσπαθούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την επιθυμία τους για έναν οικολογικό τρόπο ζωής, γεγονός που παρακινεί ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες, εστιατόρια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και καταλύματα, να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση και να στραφούν προς τη βιωσιμότητα. Πραγματοποιώντας μικρές αλλαγές που διευκολύνουν τους ταξιδιώτες να περιορίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, υπόσχονται στους επισκέπτες τους μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, η οποία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά αντίθετα, προσαρμόζεται στις επιθυμίες τους και ενισχύει την προσπάθειά τους για την προστασία του οικοσυστήματος.

Αναβαθμίζοντας τα ταξίδια σε μία καθοριστική εμπειρία ζωής

Η ανάγκη των ταξιδιωτών να συνδεθούν βαθύτερα με τον τόπο των διακοπών τους μεταφράζεται από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ως «transformational travel». Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην επιθυμία των ταξιδιωτών να βιώσουν μία ουσιαστικότερη ταξιδιωτική εμπειρία, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να επιστρέψουν ανανεωμένοι στη βάση τους. Δεν έχει σημασία αν ο προορισμός θα βρίσκεται εντός ή εκτός της χώρας διαμονής τους, αρκεί να επωφεληθούν στο έπακρο από το ταξίδι τους, να αφεθούν στις ομορφιές και την κουλτούρα του προορισμού και να επιτρέψουν στο μέρος να τους εμπνεύσει.

travel-trends-2.jpg
Η ανάγκη των ταξιδιωτών να συνδεθούν βαθύτερα με τον τόπο των διακοπών τους μεταφράζεται από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ως «transformational travel»

Αναπληρώνοντας τον χαμένο κοινό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Tο 2022 τα ταξίδια θα γίνουν ένας τρόπος επανασύνδεσης με τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό θα συμβεί διότι η έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης, μας δημιούργησε την ανάγκη να θέλουμε να μοιραστούμε νέες εμπειρίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να επενδύσουμε περισσότερο στις σχέσεις μας με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί από εμάς θα συμπεριλάβουμε πιο πολλούς φίλους και συγγενείς στο επόμενο ταξίδι μας, ως μία προσπάθεια να αναπληρώσουμε τον πολύτιμο κοινό χρόνο που χάσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Τα μεγαλύτερα και πολυτελή καταλύματα θα είναι οι πρώτες επιλογές

Τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή καταλύματα, όπως οι βίλες και τα γιοτ, θα έχουν την «τιμητική» τους μέσα στο 2022. Όχι μόνο γιατί η ενοικίασή τους είναι μία οικονομική λύση για μεγάλες παρέες ταξιδιωτών, αλλά επειδή ένα κοινό μέρος διαμονής επιτρέπει στους ταξιδιώτες να έρθουν ακόμη πιο κοντά, απολαμβάνοντας συγχρόνως την άνεση ενός ευρύχωρου καταλύματος, όπου ο καθένας θα μπορεί να απομονωθεί από την υπόλοιπη παρέα και να απολαύσει λίγες στιγμές προσωπικής χαλάρωσης. Το ίδιο ισχύει και για τα γιοτ, τα οποία θα προτιμηθούν από τους ταξιδιώτες, ακριβώς επειδή δεν προβλέπουν αυστηρές απαγορεύσεις, ενώ παρέχουν στους ταξιδιώτες μία άνετη και ασφαλέστερη εμπειρία ταξιδιού.

travel-trends-3.jpg
Tο 2022 τα ταξίδια θα γίνουν ένας τρόπος επανασύνδεσης με τους δικούς μας ανθρώπους

Ας μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν. Μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα κιόλας να οργανώνουμε το πρώτο ταξίδι του 2022, το οποίο θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά με όσους αποφασίσουμε να το μοιραστούμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.