Απόδραση στην Ελαφόνησο: Τα σμαραγδένια νερά και η κατάλευκη άμμος της
TRAVEL

Απόδραση στην Ελαφόνησο: Τα σμαραγδένια νερά και η κατάλευκη άμμος της

Η high season του καλοκαιριού έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές είτε πριν είτε μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου τα νησιά και οι δημοφιλέστεροι καλοκαιρινοί προορισμοί… «βουλιάζουν».

Ο Μάιος επομένως, θεωρείται μία πολύ καλή ευκαιρία για διακοπές, καθώς οι τουρίστες είναι λιγότεροι, οι επιλογές περισσότερες και οι τιμές πιο προσιτές συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού. Ποιος άλλωστε δεν θέλει στις διακοπές του, να αφήνει πίσω τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, το στρες και τους πολύβουους δρόμους της πόλης;

Αυτόν τον Μάιο, η δική μας πρόταση είναι ένα παραδεισένιο μικρό νησί στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Ο λόγος για την Ελαφόνησο, η οποία σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή, χάρη στις εκπληκτικές παραλίες της, τα σμαραγδένια νερά της, την κατάλευκη άμμο και την εξωτική ομορφιά της.

Όλα όσα αξίζει να κάνουμε στην Ελαφόνησο

To σίγουρο είναι πως μία απόδραση στην Ελαφόνησο είναι μία μοναδική εμπειρία, καθώς πρόκειται για ένα νησί ασύγκριτης ομορφιάς, που προσφέρει ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές μέσα σε ένα ονειρεμένο φυσικό τοπίο. Το συγκεκριμένο μέρος υπόσχεται την απόλυτη χαλάρωση μέσα στην απλότητα της καθημερινότητας που προσφέρει. Πώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά περνώντας την ημέρα μας στις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού. Εναλλακτικά, για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, η Ελαφόνησος είναι ιδανικός προορισμός για surfing, windsurfing και kitesurfing.

Μεταξύ άλλων, το γραφικό λιμανάκι είναι ο βασικός οικισμός της Ελαφονήσου, ο οποίος αναμφίβολα θα μας γοητεύσει. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να περπατήσουμε στον παραλιακό δρόμο για να θαυμάσουμε τα ψαροκάικα και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία βρίσκεται πάνω σε μία βραχονησίδα που συνδέεται με τη στεριά με μία γέφυρα, ενώ συγχρόνως μία βόλτα στο λιμάνι, εκεί όπου θα βρούμε πολλά ταβερνάκια στα οποία μπορούμε να γευτούμε νοστιμότατο φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα, αλλά και καφέ και μπαρ για βραδινή διασκέδαση και ποτό… είναι must!

Οι μοναδικές παραλίες του νησιού

Για όσους δεν «χορταίνουν» τις υποθαλάσσιες περιηγήσεις, η Ελαφόνησος αποτελεί τον «Νο 1» προορισμό. Μία απόδραση στο μαγικό αυτό μέρος, στα γαλαζοπράσινα νερά και τις λευκές αμμουδιές της είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να αφήσουμε -έστω και για λίγα 24ωρα- πίσω μας τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι παραλίες της Ελαφονήσου -διάσημες σε όλη την Ευρώπη- είναι απαράμιλλης ομορφιάς και σίγουρα το πιο δυνατό σημείο του νησιού. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα, η λευκή ψιλή άμμος και οι αμμόλοφοι θα σε ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελαφονήσου είναι:

  • Παραλία του Σίμου: Η πιο γνωστή παραλία του νησιού, έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO και κάποιοι τη θεωρούν την ομορφότερη παραλία της Ευρώπης. Χωρίζεται σε δύο μέρη, τον Σίμο και το Σαρακήνικο. Τα εντυπωσιακά ρηχά τιρκουάζ νερά, η ψιλή λευκή άμμος, οι μεγάλοι αμμόλοφοι και οι κέδροι συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Μέσα από τα πεντακάθαρα νερά είναι ευδιάκριτος ο βυθός με την πανέμορφη ροζ άμμο, που προέρχεται από τα κόκκινα κοράλλια. Η παραλία διαθέτει καταστήματα εστίασης και είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει και χώρος χωρίς ομπρέλες. Η πρόσβαση γίνεται με αμάξι ή με καΐκι από τη Σκάλα το καλοκαίρι.
  • Λεύκη: Μικρή παραλία στην ανατολική ακτή του νησιού. Έχει καταγάλανα, ρηχά νερά, λευκή αμμουδιά και βράχια. Άλλος ένας επίγειος παράδεισος!
  • Κοντογόνι: Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και διαθέτει υπέροχα κρυστάλλινα, ρηχά νερά και ψιλή, χρυσή άμμο. Έχει ξαπλώστρες και άμεση πρόσβαση σε όλες τις ανέσεις του οικισμού.
  • Καλόγερας: Τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, οι αμμόλοφοι και οι κέδροι θα σε μαγέψουν. Η παραλία προσφέρεται για θαλάσσια σπορ και βρίσκεται, επίσης, δίπλα στον οικισμό της Ελαφονήσου.
  • Παναγία: Πανέμορφη παραλία στη δυτική ακτή της Ελαφονήσου, το λεγόμενο «Κάτω Νησί». Έχει τιρκουάζ νερά, αμμόλοφους, κέδρους και υπέροχη θέα σε μικρά νησάκια και στο ηλιοβασίλεμα!
  • Αγλύφτης: Η πιο άγνωστη παραλία του νησιού και η μοναδική με βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος είτε από μονοπάτι (περίπου 40 λεπτά).

Αυτόν τον Μάιο, μία εξόρμηση σε ένα από τα μαγευτικά μέρη του τόπου μας, είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να έρθουμε ένα ακόμη «βήμα» πιο κοντά στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ελαφόνησος σαγηνεύει όποιον την επισκέπτεται χάρη στην ομορφιά και την αγνότητά της. Όσες φορές και να την επισκεφθεί κάποιος, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψει στο μοναδικό νησί της Λακωνίας, το οποίο γοητεύει μεμιάς κάθε επισκέπτη.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition:

Παιδικές χαρές: Πόσο ασφαλείς είναι για τα παιδιά μας - Αυτοψία του Newsbomb.gr σε όλη την Αττική

Ο Street Artist Devoidness εξηγεί γιατί έκανε γκράφιτι την Τζωρτζίνα από την Πάτρα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ