ανατολή λίμνη
To Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Κοντινοί προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου: Από την Κορινθιακή «Ελβετία» στη νύμφη του Αργοσαρωνικού

Τρεις προορισμοί κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικοί για αποδράσεις της «τελευταίας στιγμής» το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εθνικές επέτειοι εορτάζονται για να τιμήσουν τους ιστορικούς αγώνες του έθνους – συχνά όμως αποτελούν και πρώτης τάξεως αφορμές για αποδράσεις εντός και εκτός των συνόρων. Η 28η Οκτωβρίου φέτος «πέφτει» Σάββατο, αλλά και πάλι, μπορούμε να οργανώσουμε αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, σε κοντινούς και εύκολα προσβάσιμους προορισμούς που θα μας χαρίσουν τη χαρά της εκδρομής, της ξεκούρασης και της αλλαγής περιβάλλοντος που τόσο χρειαζόμαστε εν όψει του χειμώνα που σιγά – σιγά έρχεται.

Η χώρα μας άλλωστε είναι γεμάτη ομορφιές και όπου κι αν βρεθούμε, είναι βέβαιο πως θα διασκεδάσουμε, είτε αν επισκεφθούμε ενδιαφέροντα αξιοθέατα, είτε καθώς απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στη φύση ή συναντώντας αγαπημένους φίλους, μακριά από τις υποχρεώσεις που μας γεμίζουν στρες.

Ας δούμε λοιπόν, τρεις προτάσεις για προορισμούς όπου μπορούμε να βρεθούμε το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου για να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο από το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στον πόλεμο του 1940.

#1 Απόδραση στην όμορφη Αίγινα

Αίγινα
Αίγιναpixabay

Ποιος είπε πως το τέλος Αυγούστου, σηματοδοτεί και την παύση των καλοκαιρινών μας διακοπών; Τα ελληνικά νησιά είναι εδώ, ως η πιο τρανή απόδειξη, πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τι θα λέγατε λοιπόν, εάν παρατείνουμε λίγο περισσότερο το φετινό καλοκαίρι, κάνοντας μία απόδραση σε έναν κοντινό νησιώτικο προορισμό; Η απάντηση απέχει από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξουμε και βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού. Ο λόγος για την Αίγινα, τον ιδανικό προορισμό για να γίνει ακόμη πιο… ελκυστική η αργία της 28ης Οκτωβρίου. Άλλωστε, το συγκεκριμένο νησί, μας υπόσχεται όλα όσα αναζητάμε για το Σαββατοκύριακό μας: Ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, διαδρομές στη φύση και δραστηριότητες.

#2 Εκδρομή στο Φαράγγι της Νέδας

To φαράγγι της Νέδας
To φαράγγι της ΝέδαςEurokinissi

Για εμάς, που εκτός από τη χαλάρωση, αναζητάμε και την περιπέτεια σε κάθε μας εξόρμηση, υπάρχει ένα μέρος που θα μας προσφέρει ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Ποιο είναι αυτό; Tο Φαράγγι της Νέδας, στην Πελοπόννησο, που είναι προσπελάσιμο μόνο μέχρι το φθινόπωρο, καθώς η διάσχιση γίνεται μέσω του ποταμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξοπλιστούμε με όλα τα απαραίτητα, μιας και απαιτείται καλή οργάνωση με οδηγό και εξοπλισμό για να το διασχίσουμε, ωστόσο το τοπίο και η μοναδική εμπειρία που προσφέρει, αξίζουν μία εξόρμηση στον γαλαζοπράσινο παράδεισο της Νέδας, αυτόν τον Οκτώβριο.

#3 Εξόρμηση στη Λίμνη Δόξα

Η Λίμνη Δόξα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου και μάλιστα απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Αποτελεί ένα ονειρεμένο αλπικό τοπίο, στην καρδιά του Αρχαίου Φενεού. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με τη δημιουργία ενός φράγματος μήκους 225 μέτρων στην κοίτη του χειμάρρου Δόξα που είχε σκοπό την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της κοιλάδας του Φενεού. Έως τότε τα νερά του χειμάρρου ενώνονταν με τα νερά του ποταμού Όλβιου και πολύ συχνά πλημμύριζαν τη λεκάνη της πεδιάδας του Φενεού, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των παραγωγών. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η λίμνη Δόξα, στα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα μεικτά δάση της Ορεινής Κορινθίας, δημιουργώντας μια μοναδική ψευδαίσθηση, την οποία θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Λίμνη Δόξα
Λίμνη ΔόξαEurokinissi

Ας μην χάνουμε άλλον χρόνο! Το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου είναι εδώ και μάς δίνει την ευκαιρία να φύγουμε μακριά από το «τρέξιμο» και τη ρουτίνα, ανακαλύπτοντας έναν από τους τρεις παραπάνω προορισμούς, που αναμφίβολα ενδείκνυνται για αποδράσεις της «τελευταίας στιγμής».

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις προορισμοί για τις φθινοπωρινές μίνι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Πέντε εκδρομές στη φύση για να νιώσουμε και να δούμε το φθινόπωρο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ