Σύβοτα: Η τροπική πλευρά της Θεσπρωτίας

Σύβοτα: Η τροπική πλευρά της Θεσπρωτίας

Newsroom Newsroom

Οι Θεοί υπήρξαν γενναιόδωροι με αυτό τον τόπο!

Πάμε μια βόλτα στα μαγευτικά Σύβοτα, ένα παραθαλάσσιο στολίδι που όσοι το έχουν επισκεφτεί, έχουν δώσει υπόσχεση κάποια στιγμή να ανταμώσουν ξανά τα γαλαζοπράσινα νερά της Ηπείρου.

Σύβοτα τα μυθικά

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας

Αποτελεί ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Ένας κλειστός κόλπος αγκαλιάζει τα Σύβοτα στον οποίο βρίσκονται πληθώρα από νησιά. Τα κυριότερα από αυτά είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Οι εξαιρετικές παραλίες της περιοχής των Συβότων οι οποίες ξεχωρίζουν για την σπάνια και μοναδική φυσική ομορφιά τους, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό.

Η ιστορία συνδέει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από το θουκιδίδη "Σύβοτα νησιά", μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Το όνομα του οικισμού κατά τη τουρκοκρατία ήτανΜούρτος το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 50.

Η σημαντικότητα του παρελθόντος κατάφερε να κρατηθεί μέχρι και σήμερα. Τα Σύβοτα αποτελούν αφετηρία για μια εξόρμηση στα μνημεία της Ηπείρου, όπου θα μείνει πραγματικά ανεξίτηλη στη μνήμη όλων όσων τη δοκιμάσουν.

Τα Σύβοτα αποτελούν μία περιοχή γεμάτη από δραστηριότητες. Όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις διακοπές τους εκεί, δε θα πρέπει να παραλείψουν τις παρακάτω:
• Kαταδύσεις
• Iστιοπλοΐα
• Εκδρομές στους Παξούς, στην Πάργα καθώς και στα γύρω χωριά.

Οι παραλίες της Θεσπρωτίας ενδείκνυνται για κολύμπι. Ορισμένες από αυτές έιναι η Μικρή και Μεγάλη Αμμος, Αγία Παρασκευή, Πισίνα, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μεγάλο Στάφο, Πέρδικα, Ζέρη, Αρίλλας. Από τα Σύβοτα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια προς τα κοντινά νησιά.

Διαβάστε επίσης:

Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο...

Σύβοτα: Η τροπική πλευρά της Θεσπρωτίας
01
Σύβοτα: Η τροπική πλευρά της Θεσπρωτίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved