TRAVEL

Το φαράγγι της Καλυψούς: για τολμηρούς και μυημένους!!

Το φαράγγι της Καλυψούς: για τολμηρούς και μυημένους!!

Μόνο οι τολμηροί και οι μυημένοι στο canyoning μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι της Καλυψούς. Το φαράγγι, μοναδικού φυσικού κάλλους, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Κόκκινο Νερό στην καρδιά του καταπράσινου Κισσάβου.

kalypsos2

Οι καταρράκτες φτάνουν μέχρι τα 70 μέτρα και καταλήγουν στη θέση «Κολυμπήθρα», όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα ιαματικά νερά. Στο φαράγγι της Καλυψούς θα συναντήσετε βάθρες, μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Περπατώντας μέσα από το κατάφυτο μονοπάτι θα φτάσετε στη βάση του μεγαλύτερου καταρράκτη, ύψους 70 μέτρων και θα απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης του.

Ένα με τη φύση...

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν πολλές δραστηριότητες στους ορεινούς όγκους του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου. Οι δραστηριότητες μπορούν να συνδυαστούν με τις επιλογές που δίνει ο Πηνειός ποταμός αλλά και με θαλάσσια σπορ στις ακτογραμμές του νομού Λάρισας.

Θαλάσσια σπορ μπορείτε να κάνετε κατά μήκος της ακτογραμμής Αγιοκάμπου – Βελίκας – Στομίου.

Για καταδύσεις προσφέρονται οι ακτές Πολυδενδρίου και Σκλήθρου.

Όσοι λατρεύουν την ιστιοπλοΐα μπορούν να επιλέξουν αποδράσεις από τα λιμάνια του Αγιοκάμπου ή του Στομίου για Σπηλιές, Βένετο, Σποράδες, Χαλκιδική κ.α.

kalypso3

Οι φίλοι του canoe kayak μπορούν να απολαύσουν το άθλημα στην Κοιλάδα και το Δέλτα του Πηνειού και στη λίμνη της Σκήτης. Επίσης θα βρείτε rafting ή kayak στην Κοιλάδα των Τεμπών και στα στενά του «Βερνέζι» για τους μυημένους.

Όσοι προτιμούν την αναρρίχηση μπορούν να επιλέξουν τα οργανωμένα αναρριχητικά πεδία σε Τέμπη και Γεντίκι.


Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία στα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου, του Ολύμπου αλλά και για ορεινή ποδηλασία.

Επίσης υπάρχουν φοβερές διαδρομές για jeep safari.

Οι πλαγιές του Κισσάβου και του Ολύμπου προσφέρονται για παραπέντε και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Πηγή: larissanet.gr

Διαβάστε επίσης:

«Φυσικές» πισίνες απίστευτης ομορφιάς!

Τα νησιά για τους απανταχού singles!