TRAVEL

Αυτά είναι τα αγαπημένα Εθνικά Πάρκα του… Instagram (pics)

Αυτά είναι τα αγαπημένα Εθνικά Πάρκα του… Instagram (pics)
Οι επιλογές είναι πολλές, πανέμορφες και εξυπηρετούν κάθε ανάγκη
Pixabay

Όσοι αγαπούν το Instagram αναζητούν μοναδικές τοποθεσίες για να βγάλουν τις φωτογραφίες τους. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από Εθνικά Πάρκα στις ΗΠΑ, που έχουν αναδειχθεί σε πόλο έλξης για Instagramers που βλέπουν τα like να πέφτουν «βροχή».

Haleakala National Park

Το Haleakala, το μεγαλύτερο ανενεργό ηφαίστειο του κόσμου, είναι σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Μάουι της Χαβάης. Ιδανικό θα ήταν να δείτε την ανατολή του ήλιου από το σημείο.

Αν δεν μπορείτε να ξυπνήσετε τόσο νωρίς, όμως, το Εθνικό Πάρκο είναι, επίσης, παγκοσμίως γνωστό για την εκπληκτική θέα που προσφέρει στα... άστρα.

Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης υπάρχουν διαθέσιμες δραστηριότητες όπως το πάρα-πέντε, που υπόσχονται εξαιρετικές εμπειρίες. Βόλτες με άλογα, πεζοπορίες, είναι επίσης διαθέσιμες. Όλα αυτά, δίπλα στο απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που κατατάσσει το πάρκο ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των Instagramers.

Channel Islands National Park

Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά φάλαινες. Βρίσκεται στη Νότια Καλιφόρνια και θεωρείται ονειρικό για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου.

Καγιάκ σε υπόγειες σπηλιές, ψάρεμα, κολύμπι σε υπέροχες παραλίες, καταδύσεις, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης.

Arches National Park

Οι κατακόκκινοι βράχοι αυτού του Εθνικού Πάρκου, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Γιούτα, δημιουργούν μία γιγάντια «παιδική χαρά» για τους λάτρεις της περιπέτειας. Ορειβάτες, ποδηλάτες κ.α. θα ξετρελαθούν με τις διαθέσιμες επιλογές.

Στο πάρκο υπάρχουν 2.000 φυσικές αψίδες, μεταξύ των οποίων η διάσημη Delicate Arch που φιγουράρει στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων των πολιτών της Γιούτα.

Yellowstone National Park

Το πρώτο που έρχεται στο νου για αυτό το Εθνικό Πάρκο, που βρίσκεται στο Ουαϊόμινγκ, είναι οι θερμοπίδακές του που «εκρήγνυνται» κάθε (περίπου) 90 λεπτά.

Η κύρια ατραξιόν του παλιότερου Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ είναι σίγουρα το Grand Prismatic Spring, μία πελώρια θερμή πηγή, η μεγαλύτερη του Πάρκου.

Olympic National Park

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Ουάσινγκτον και περιέχει βλάστηση που εκτείνεται σε απόσταση 60 μιλίων. Μία από τις παραλίες που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε πολλά like στο Instagram είναι η Kalaloch, όπου -αν είστε τυχεροί- μπορεί να δείτε φαλακρούς αετούς, γλάρους και άλλα θαλάσσια πτηνά.

Σχετικές ειδήσεις