TRAVEL

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο επόμενο ταξίδι σας

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο επόμενο ταξίδι σας
Δείτε αναλυτικά
Pixabay

Το μπάτζετ κάθε τουρίστα ποικίλει, όμως, υπάρχουν μερικά μυστικά που αν ακολουθήσετε πριν από το κάθε ταξίδι σας μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Δεν θα μπορούσε να τονιστεί πιο πολύ. Η έρευνα είναι το νούμερο ένα μυστικό για να μπορέσετε να γλιτώσετε πολλά χρήματα. Ψάξτε τα εισιτήρια, το ξενοδοχείο και οποιαδήποτε δραστηριότητα σας ενδιαφέρει για να μην χρεωθείτε περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει.

Ενημερωθείτε για τα μυστικά της περιοχής όπου θα ταξιδέψετε, όπως κοινά κόλπα που χρησιμοποιούνται. Πρέπει, επίσης, να έχετε μία ιδέα του πόσο κοστίζει η ζωή ώστε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα.

Μάθετε τι διατίθεται δωρεάν

Αυτό το σκέλος συνδέεται με την έρευνα. Πολλοί προορισμοί ανά τον κόσμο προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε μουσεία και μνημεία συγκεκριμένες μέρες. Παραδείγματος χάρη, η είσοδος στο Λούβρο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες το απόγευμα κάθε πρώτης Κυριακής του μήνα και την Ημέρα της Βαστίλης (14 Ιουλίου). Πολλοί καθεδρικοί και εκκλησίες είναι ανοιχτές για το κοινό, ίσως βέβαια ζητηθεί κάποια δωρεά, έστω και μικρή.

Βρείτε φθηνές πτήσεις

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα για τις πτήσεις σας στο διαδίκτυο, φροντίστε να έχετε ανοίξει την «απόρρητη περιήγηση» γιατί τα cookies μπορεί να χρησιμοποιούνται για να ανεβαίνει η τιμή. Υπάρχουν διαφορετικές διαδικτυακές πύλες που ελέγχουν τις τιμές και σας προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξετε την καλύτερη. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή του Google Flights, που θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε.

Κάντε συνάλλαγμα πριν αναχωρήσετε

Συνήθως, οι τιμές συναλλάγματος είναι πολύ καλύτερες στο.. σπίτι σας απ’ό,τι στον προορισμό. Δείτε στο ίντερνετ τις τιμές και αποφασίστε να κάνετε συνάλλαγμα εγκαίρως ώστε να μην χάσετε χρήματα. Προσοχή! Όταν φτάσετε στον προορισμό σας καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για να βγάλετε χρήματα από κάποιο ΑΤΜ, καθώς το ποσό της προμήθειας είναι «τσουχτερό». Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε χρεωστική κάρτα.

Πείτε «όχι στα σουβενίρ

Ένας πολύ απλός τρόπος να μην ξοδέψετε πολλά χρήματα στις διακοπές σας είναι να μην πάρετε αναμνηστικά. Αν θέλετε ένα διαχρονικό ενθύμιο από τις ημέρες που περάσατε π.χ. σε μία ειδυλλιακή παραλία, βγάλτε μία φωτογραφία… είναι δωρεάν! Όσο για τα δώρα που συνηθίζουν να παίρνουν οι τουρίστες για τους φίλους και την οικογένειά τους, συνήθως σκονίζονται σε κάποιο ράφι.

Σχετικές ειδήσεις