ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σρέντερ: Να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα

Σρέντερ: Να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε από την Κω όπου πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Ο Γκέρχαρτ Σρέντερ έρχεται να δηλώσει απόλυτα αλληλέγγυος προς την Ελλάδα και υπέρ του αιτήματος της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, από την Κω όπου παραθερίζει, απευθύνει έκκληση προς τους συμπατριώτες του πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας», επειδή όπως προσθέτει: «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα σ΄αυτό το λαό». Ο 68χρονος πολιτικός χαρακτηρίζει: «απόλυτα συνειδητή» την επιλογή του να παραθερίσει σε ελληνικό προορισμό, μια και όπως προσθέτει: «δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να δείξει κανείς αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό».

Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη», αφού όπως επεσήμανε δε μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται «τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

Διαβάστε επίσης: Spiegel: Πώς η Γερμανία και ο Σρέντερ αποδυνάμωσαν το ευρώ

Γιατί Σρέντερ και Χατζημαρκάκης υποστηρίζουν (τώρα) την Ελλάδα