ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτουν τα χρηματιστήρια, ανεβαίνει το πετρέλαιο λόγω Συρίας

Πέφτουν τα χρηματιστήρια, ανεβαίνει το πετρέλαιο λόγω Συρίας

Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές εξαιτίας της ενδεχόμενης επέμβασης των δυτικών στη Συρία, με αποτέλεσμα τα ασιατικά χρηματιστήρια να υποχωρούν και οι τιμές του πετρελαίου να συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία.


Στο μέσον της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρούσε κατά 2,32%, o SX200 του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ κατά 1,16%, ο Kospi στη Σεούλ κατά 0,95% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ κατά 1,36%. Σταθερός παρέμενε ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδική πορεία, αφού έφθασαν χθες στο υψηλότερο επίπεδό τους των τελευταίων 18 μηνών για το WTI και tvn 6 μηνών για το Brent.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του WTI παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,26 δολάριο ανά βαρέλι στα 110,27 δολάρια, ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 1,54 δολάριο και διαμορφώθηκε στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι.

«Η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή (της Μέσης Ανατολής)», σύμφωνα με την Κάθι Λιέν, αναλύτρια του BK Asset Management.