ΚΟΣΜΟΣ

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα «διαψεύδει» το θάνατό του

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα «διαψεύδει» το θάνατό του

Ο Σαουάδαραβας Σαΐντ 'Αλι-αλ-Σέχρι, ο υπ' αριθμόν δύο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, διαψεύδει ότι σκοτώθηκε από πυρά του στρατού στην ανατολική Υεμένη, σε ηχητικό μήνυμά του που ανάρτησε η οργάνωση στο διαδίκτυο.

Σε μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών με τίτλο «τα γεγονότα και τα μαθήματα», ο Σέχρι κατηγορεί τις αρχές της Υεμένης ότι είπαν ψέματα για το θάνατό του για να καλύψουν το θάνατο πολιτών σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

«Η κυβέρνηση της Υεμένης δεν έχει σταματήσει να αναλαμβάνει την ευθύνη για το θάνατο αθώων μουσουλμάνων στην αλ-Μπάντα, για λογαριασμό των ΗΠΑ και όταν κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν πιστεύει το ψέμα αυτό, επινόησε ένα άλλο για να τον κάνει να ξεχάσει το πρώτο, ανακοινώνοντας το θάνατο του Σαΐντ αλ-Σέχρι, σαν ο θάνατος ενός μουτζαχίντ από την Αμερική να ήταν νίκη για το ισλάμ και τους μουσουλμάνους», τονίζει στο μήνυμά του ο Σέχρι.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι ο Σέχρι σκοτώθηκε μαζί με «έξι τρομοκράτες» σε επιχείρηση του στρατού στην κοιλάδα Χαντραμούτ.

Διαβάστε επίσης:

Δυσαρεστημένοι οι Σκοπιανοί με το σχέδιο «Σκόπια 2014»

Έστειλαν σε στρατόπεδα τις δυο φυλακισμένες Pussy Riot

Και τα αγόρια μπαίνουν πιο νωρίς στην εφηβεία