ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία Ώρα Μηδέν

Ουκρανία Ώρα Μηδέν

Η χώρα βουλιάζει στον εμφύλιο - Για 35 νεκρούς κάνει λόγο η εφημερίδα Kyiv Post.Εικόνες χάους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά τις νέες συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας.Ελεύθεροι σκοπευτές με αυτόματα χτυπούν αδιακρίτως τους πολίτες.

Λίγες ώρες φαίνεται πως κράτησε τελικά η εκεχειρία στην Ουκρανία, μεταξύ της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και της αντιπολίτευσης.

Νέα ένταση και συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου αυτήν τη στιγμή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται ξεκάθαρα οι πυροβολισμοί:


Shooting AK-47 to people in Kiev

Δεκαπέντε πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες επί της Πλατείας της Ανεξαρτησίας και κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με την μαρτυρία φωτογράφου του Reuters που βρίσκεται επιτόπου.

Ο Βασίλι Φεντόσενκο δήλωσε Ότι ΕΞΙ πτώματα κείτονται Στη Βορείο-δυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα Διάμετρος: μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας.

Ολοι ήταν πολίτες, πρόσθεσε.

Στη συνεχεια είδε ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ πτώματα Μπροστά ΣΤΟ Ξενοδοχειο Ukraina, στο λόφο επάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες.

Ωστόσο η εφημερίδα «Kyiv Post» μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 35 και οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί από αστυνομικούς. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες δημοσιογράφων της που βρίσκονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στους γύρω δρόμους και μετρούν πτώματα. Οπως είπαν οι περισσότεροι νεκροί είναι διαδηλωτές.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει η ουκρανική τηλεόραση.

1
ukraine11 484 355

Όπως έγινε γνωστό εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας ανακαταλαμβάνοντας το πρωί της Πέμπτης την πλατεία-σύμβολο του ουκρανικού κινήματος αμφισβήτησης, Πάρα ΤΗΝ εκεχειρία ΠΟΥ κήρυξε χθες ΤΟ Βράδυ ΜΕ ΤΗΝ αντιπολίτευση Ο Προέδρος Της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εν όψει της άφιξης σήμερα στο Κίεβο των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας και υψηλόβαθμου ρώσου αξιωματούχου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αρκετοί αστυνομικοί κρατούνται όμηροι από τους διαδηλωτές, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Δείτε εικόνα ΖΩΝΤΑΝΑ:

Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στο Κίεβο επισήμως έχει φθάσει τους 28, ενώ 287 άνθρωποι νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τέσσερις νέοι μικρότεροι των 18 ετών και δύο αλλοδαποί περιλαμβάνονται στους τραυματίες από τις συγκρούσεις χθες το βράδυ στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων.

UKII

Αναχώρησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών μετά τα επεισόδια - Διαψεύδει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών

Οι υπουργοί Εξωτειρκών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας εγκατέλειψαν το Κίεβο χωρίς να συναντήσουν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπειτα από τη νέα έκρηξη βίας ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

"Αναχώρησαν. Δεν θα δουν τον πρόεδρο για λόγους ασφαλείας", δήλωσε διπλωματική πηγή.

Νωρίτερα, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Στανισλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι ο μαύρος καπνός, οι εκρήξεις και τα πυρά γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο προκάλεσαν πανικό στους ουκρανούς αξιωματούχους.

Πριν από λίγο ωστόσο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών βρίσκονται τελικά στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο και ότι η συνάντηση με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν αναβλήθηκε.

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση ετοιμάζεται να επιβάλει σήμερα κυρώσεις εναντίον όσων ευθύνονται για τις βιαιότητες στην Ουκρανία, είχε δηλώσει νωρίτερα, πριν από την συνάντηση ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η ανακοίνωση της εκεχειρίας

Ο Προέδρος Της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτ ς εξέδωσε εχθές ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ οποία κηρύξε «εκεχειρία» και ανήγγειλε την επανέναρξη συνομιλιών με την αντιπολίτευση, έπειτα από τα επεισόδια βίας χωρίς προηγούμενο που συγκλόνισαν το Κίεβο κι είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 26 ανθρώπων.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από συνάντηση με τους τρεις αρχηγούς της αντιπολίτευσης, «οι συμμετέχοντες ανακοίνωσαν την εκεχειρία και την επανέναρξη συνομιλιών προκειμένου να μπει ένα τέλος στο λουτρό αίματος και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα» ανέφερε η προεδρία στην ανακοίνωσή της αυτή.

Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε την παραμονή της επίσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας στη χώρα, ενόψει του έκτακτου συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ-φαίνεται να σημαίνει ότι τα ΜΑΤ δεν κινούνταν εναντίον του καταυλισμού των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης :

Κίεβο: Πριν και μετά - Η φωτογραφία που συγκλονίζει

Εκεχειρία συμφώνησαν Γιανούκοβιτς και αντιπολίτευση στην Ουκρανία

Τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών μεταβαίνουν στο Κίεβο

ΗΠΑ: Απαγορεύουν τη χορήγησης βίζας σε 20 ουκρανούς αξιωματούχους

Ομπάμα και Χάρπερ συμφωνούν πως η «εκεχειρία» είναι θετικό βήμα

Ο Ράσμουσεν προειδοποιεί: Μην παρέμβει ο στρατός στην Ουκρανία

Ουκρανία: Επικοινωνία Μέρκελ-Πούτιν για την αποκλιμάκωση της βίας

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-Βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλώτριας στο Κίεβο

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία (pics + video)