ΚΟΣΜΟΣ

«Οι κυρώσεις είναι σαν τα πυρηνικά όπλα»

«Οι κυρώσεις είναι σαν τα πυρηνικά όπλα»

Την άποψη ότι οι κυρώσεις έχουν μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη ως απειλή παρά όταν πράγματι επιβάλλονται, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Η Πολωνία, η οποία έχει χερσαία σύνορα με την Ουκρανία και το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, τάχθηκε υπέρ των ενεργειών εναντίον της Μόσχας, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης θεώρησης διαβατηρίων και της δέσμευσης πόρων για στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν που επέβαλε η ΕΕ.

«Οι κυρώσεις είναι σαν τα πυρηνικά όπλα — είναι καλύτερο να τις χρησιμοποιείς ως απειλή παρά να τις επιβάλεις», δήλωσε ο Σικόρσκι στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αλλά με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση δεν έχουμε επιλογή. Πρέπει να ζυγίσουμε τις κυρώσεις και το πώς θα μας επηρεάσουν. Από την άλλη πλευρά, το να μείνουμε άπρακτοι μπορεί να αποδειχθεί πιο δαπανηρό μακροπρόθεσμα», υποστήριξε.

Η Ευρώπη ανησυχεί για το ενδεχόμενο η Ρωσία να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, από τις οποίες εξαρτώνται χώρες όπως η Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ανταποδίδει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Ο Πούτιν υπέγραψε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

«Πόλεμος»... Κυρώσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

Η ΕΕ ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία

Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν ευρύτερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Μ. Σούλτς: Φόβους πολέμου στην Ευρώπη επαναφέρει η κρίση στην Κριμαία