ΚΟΣΜΟΣ

Σπίντελεγκερ: Βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο της κρίσης

Σπίντελεγκερ: Βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο της κρίσης

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί η δημοσιονομική κρίση να μην έχει ακόμη ξεπεραστεί τελείως, ωστόσο «βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο της» εξέφρασε, μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Κανείς μπορεί να χαλαρώσει μόνον εφόσον έχει πραγματικά ξεπεραστεί η κρίση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη, ωστόσο έχουμε φτάσει στο τελευταίο τρίτο της», είπε ο Σπίντελεγκερ, από την Αθήνα, όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Κατά την άποψή του, μάλιστα, «ουδείς γνωρίζει εκ των προτέρων πότε ακριβώς θα έχει ξεπεραστεί η κρίση». «Τώρα υπάρχει μια σταδιακή εκτόνωση και το σημαντικό είναι να επικρατήσει και πάλι ανάπτυξη στον χώρο της Ευρωζώνης και ολόκληρης της ΕΕ, όπως επίσης και στην Αυστρία» πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός.

Ο Σπίντελεγκερ θεωρεί ότι στην Αυστρία η οικονομία θα παρουσιάσει ήδη φέτος ρυθμό ανάπτυξης 1,7% και τον επόμενο χρόνο «τουλάχιστον ένα 1,7% αν όχι και περισσότερο», ενώ αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει ότι υπάρχει μια άλλη προοπτική. Η χώρα, εξάλλου, μπόρεσε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες σταδιακά, γεγονός που αποτελεί θετικό μήνυμα.

Διαβάστε ακόμα:

Σπίντελεγκερ: Η Ελλάδα δε χρειάζεται τρίτο πακέτο