ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 10.000 ευρώ πρόστιμο στη Λεπέν για πλαστό φυλλάδιο

Γαλλία: 10.000 ευρώ πρόστιμο στη Λεπέν για πλαστό φυλλάδιο

Σε πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε η ηγέτιδα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν για τα παραπλανητικά φέιγ-βολάν τα οποία μοίραζαν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2012, στα οποία ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εμφανιζόταν να ζητά, στα αραβικά, την ψήφο των Αράβων που ζουν στη χώρα.

Στο φέιγ-βολάν υπήρχε μια φωτογραφία του κ. Μελανσόν συνοδευόμενη από το σύνθημα «Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες - Ψηφίστε Μελανσόν».
Τα φυλλάδια μοιράστηκαν σε εκλογική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ όπου ήταν υποψήφιοι η κ. Λεπέν και ο κ. Μελανσόν.

Μολονότι και οι δύο τους ηττήθηκαν από τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον περασμένο μήνα το Εθνικό Μέτωπο κέρδισε στις δημοτικές εκλογές την πόλη Ενίν-Μπομόν.

Τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχη την κ. Λεπέν για απάτη σε σχέση με το φέιγ-βολάν που σχεδίασαν και μοίρασαν μέλη του κόμματός της. Ο δικηγόρος της τόνισε ότι η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας της με τον κ. Μελανσόν το 2012 η Μαρίν Λεπέν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από ομιλία την οποία εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία.

Ο κ. Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Ζητά νέο χρονοδιάγραμμα για το έλλειμμα