ΚΟΣΜΟΣ

Λέαινα υιοθετεί μπαμπουίνο πριν το σώσει ο πατέρας του! (video+photos)

Λέαινα υιοθετεί μπαμπουίνο πριν το σώσει ο πατέρας του! (video+photos)

Μια απίστευτη ιστορία από αυτές που μόνο η μαγεία της (άγριας) φύσης, μπορεί να προσφέρει απλόχερα, αποδεικνύοντας ότι συναισθήματα αναβλύζουν και στο πιο απόμακρο μέρος του πλανήτη – χωρίς την παρουσία ανθρώπου – απαθανάτισε ένας φωτογράφος από το Κονέκτικατ.

Μια λέαινα, αφού σκότωσε τη μητέρα, πήρε υπό την προστασία της ένα μπαμπουίνο μωράκι, πριν τελικά το σώσει ο γενναίος πατέρας του.

Την ιστορία κατέγραψε ο πρώην παίκτης του γκολφ, Evan Schiller κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Μποτσουάνα, προκειμένου να παρατηρήσει από κοντά λεοπαρδάλεις, μαζί με τη γυναίκα του ,η οποία και δημοσίευσε τη σπάνια αυτή ιστορία.

«Μια ομάδα μπαμπουίνων, που είναι ένθερμοι εχθροί των λεοπαρδάλεων, οριοθέτησε την περιοχή της μέσα στη ζούγκλα. Μετά από λίγο άρχισαν να φωνάζουν, ωστόσο δεν είχαμε ιδέα γιατί», τονίζει αρχικά και εξηγεί: «Η υπερυψωμένη θέση τους στα δέντρα, τούς έδινε την ευκαιρία να δουν καλύτερα τις τέσσερις λέαινες στα ψηλά χόρτα που ετοιμάζονταν να τους επιτεθούν».

«Επικρατούσε χάος. Μπαμπουίνοι να ουρλιάζουν και λέαινες να επικοινωνούν με μουγκρητά, γρατζουνώντας τα δέντρα ώστε να τους τρομάξουν περισσότερο», ανέφερε, συνεχίζοντας:

«Τρεις μπαμπουίνοι τότε προσπάθησαν να τρέξουν προς άλλο δέντρο. Δύο από αυτούς τα κατάφεραν, ωστόσο ένας έπεσε στα σαγόνια μιας λέαινας. Σε λίγο ξεπρόβαλε από το νεκρό του σώμα, ένα μωρό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το ένστικτό του τον οδήγησε να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο. Δυστυχώς όμως δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα».

greh


Η συνέχεια είναι συγκλονιστική. «Μία από τις λέαινες άρχισε να παίζει μαζί του. Ο μικρός μπαμπουίνος έσκουζε και τη χτυπούσε στη μύτη. Κάθε φορά που προσπαθούσε να φύγει, η λέαινα το έσπρωχνε ελαφρά προς τον κορμό του δέντρου. Αυτό που ακολούθησε ωστόσο ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Το μωράκι ενστικτωδώς προσπάθησε να θηλάσει. Και η λέαινα το άφησε για λίγο πριν το πάρει και πάλι στο στόμα της!», περιέγραψε, για να αναφερθεί στη στιγμή της διάσωσης.

ytuy6u


«Η προσοχή της λέαινας αποσπάστηκε από δύο αρσενικά και τότε ο πατέρας μπαμπουίνος βρήκε την ευκαιρία να σώσει το μικρό. Με τη λέαινα να προσπαθεί να αποφύγει τις σεξουαλικές επιθέσεις, ο μπαμπουίνος, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να σώσει το μικρό, κατέβηκε από το δέντρο και το άρπαξε».

uytui


Ο μικρός ήταν πλέον ασφαλής στην αγκαλιά του πατέρα του και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για το ζευγάρι το οποίο συνειδητοποίησε πως η ζωή, όχι μόνο είναι εύθραυστη, αλλά όσο και να παλέψεις για κάτι, στο τέλος αφήνεσαι στο έλεος του σύμπαντος…