ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στο ορυχείο στην Τουρκία

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στο ορυχείο στην Τουρκία

Σοκαριστικό βίντεο με την έκρηξη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Hurriyet

Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς στο ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μανίσα μακραίνει ώρα με την ώρα, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 205.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την καταστροφή στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, που προκλήθηκε από έκρηξη συνοδευόμενη από πυρκαγιά στις στοές σε βάθος 2 χιλιομέτρων.

Ο νέος προσωρινός απολογισμός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, έχει φθάσει στους 205 νεκρούς.

«Οι ελπίδες μας για την ανεύρεση επιζώντων μειώνονται συνεχώς», είπε. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ακόμα ότι οι περισσότεροι νεκροί, πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στις υπόγειες στοές, αλλά ο Τανέρ Γιλντίζ αρνήθηκε να παρουσιάσει συγκεκριμένο αριθμό.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ πάντως εκτιμάται ότι περισσότεροι από 400 παραμένουν παγιδευμένοι στα 2 χιλιόμετρα βάθος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τριήμερο εθνικό πένθος

Τουρκία: «Μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στο ορυχείο»

Τουρκία: Σοκαριστικές φωτογραφίες από την επιχείρηση στο ανθρακωρυχείο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Τουρκία – Στους 166 οι νεκροί ανθρακωρύχοι