ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινή επιδρομή σε στούντιο παλαιστινιακού σταθμού

Ισραηλινή επιδρομή σε στούντιο παλαιστινιακού σταθμού

Η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα μια επιδρομή σε στούντιο της παλαιστινιακής τηλεόρασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια μια ζωντανής πρωινής εκπομπής και ανέκρινε τρεις εργαζόμενους, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην έδρα του τηλεοπτικού αυτού δικτύου στο πλαίσιο μιας έρευνας για το περιεχόμενο των προγραμμάτων που μεταδίδει. Τρεις εργαζόμενοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι», διευκρίνισε η Λούμπα Σάμρι.

«Οι μεταδόσεις του τηλεοπτικού σταθμού δεν διακόπηκαν και η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε η εκπρόσωπος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Όρος των Ελαιών, στο στούντιο του παλαιστινιακού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, που έχει την έδρα του στη Ραμάλα, την ώρα που μεταδιδόταν η εκπομπή «Καλημέρα Ιερουσαλήμ».

Η παρουσιάστρια Μέι Αμπού Άσαμπ ανακοίνωσε στον αέρα ότι πρέπει να διακοπεί η εκπομπή γιατί η αστυνομία ανέκρινε τους εργαζόμενους.

Όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές, δύο εικονολήπτες και ένας καλεσμένος της εκπομπής κρατήθηκαν για ένα διάστημα.

Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, η αστυνομία υποπτεύεται ότι το παλαιστινιακό αυτό κανάλι μέσω των εκπομπών του «υποκινεί στη βία» εναντίον των ισραηλινών αρχών.

Το Συνδικάτο των Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων καταδίκασε την επέμβαση της αστυνομίας ως «παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, του λόγου και της εργασίας των δημοσιογράφων».

Η επιδρομή της αστυνομίας πραγματοποιείται ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των Παλαιστινίων με την ευκαιρία της επετείου του πολέμου του 1967 που οδήγησε στην κατοχή από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών.

Διαβάστε επίσης:

Κόσοβο: Στους τέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη