ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Βάφτηκε στο αίμα η Μογκαντίσου-18 νεκροί σε συγκρούσεις

Σομαλία: Βάφτηκε στο αίμα η Μογκαντίσου-18 νεκροί σε συγκρούσεις

Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους κι άλλα 25 τραυματίστηκαν σε μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατού και παραστρατιωτικής ομάδας που σημειώθηκαν στη Μογκαντίσου, πρωτεύουσα της Σομαλίας.

Κατά τη διάρκεια των επτάωρων συγκρούσεων, οι αντίπαλες πλευρές χρησιμοποίησαν πυροβόλα και όλμους, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Χάσαν, ένας εκπρόσωπος των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι δυνάμεις του σομαλικού στρατού είχαν την υποστήριξη κυανοκράνων της Αφρικανικής Ένωσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις άνδρες της δύναμης που συνεισφέρει η Ουγκάντα στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης καθώς και πολλοί άμαχοι.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού ο στρατός της Σομαλίας προχώρησε σε έφοδο στην κατοικία του πολέμαρχου Άχμεντ Χάσαν Άντοου, ενός πρώην κυβερνήτη, με στόχο να αφοπλιστεί ο ίδιος και οι παραστρατιωτικοί που δηλώνουν πίστη στον ίδιο.

Η επιχείρηση εντασσόταν σε μια προσπάθεια των αρχών να πατάξουν την παράνομη οπλοκατοχή σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση ασφαλείας στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Χάσαν.

Αν και ο Άντοου κατάφερε να διαφύγει, πάνω από 20 παραστρατιωτικοί του συνελήφθησαν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ΑΕ, ο Κορνέλ Άλι Άντεν Χάμουντ.

Διαβάστε επίσης:

Λιθουανία: «Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τη νύχτα στην Ουκρανία»