ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ελεύθεροι 10 εργαζόμενοι που είχαν απαχθεί από Κούρδους μαχητές

Τουρκία: Ελεύθεροι 10 εργαζόμενοι που είχαν απαχθεί από Κούρδους μαχητές

Δέκα εργαζόμενοι σε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που απήχθησαν νωρίτερα σήμερα από φερόμενους Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία αφέθηκαν ελεύθεροι, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην περιοχή μετά τις ταραχές που ξέσπασαν που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 35 ανθρώπων. Σε ένα άλλο περιστατικό ένας πολιτικός από το κουρδικό ισλαμιστικό κόμμα δολοφονήθηκε στην πόλη Μπινγκιόλ στα ανατολικά.

Έπειτα από πολλές ώρες ομηρείας, οι εργάτες της εταιρείας Dicle Electric Co. απελευθερώθηκαν κοντά στην πόλη Χάζρο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από το σημείο απ’ όπου είχαν απαχθεί από μία ομάδα μασκοφόρων ανδρών, είπε η πηγή.

Η ίδια πηγή είχε νωρίτερα αναφέρει ότι οι απαγωγείς θα μπορούσαν να ανήκουν στο PKK, οι μαχητές του οποίου έχουν στο παρελθόν απαγάγει στρατιώτες, μηχανικούς, δημοσιογράφους και άλλους με στόχο ορισμένες φορές να εξασφαλίσουν την ανταλλαγή κρατουμένων.

Στο Μπινγκιόλ, ο Φετχί Γιαλτζίν, 35 ετών, δολοφονήθηκε έξω από την οικία του από άγνωστους άνδρες που τον πυροβόλησαν με ένα τουφέκι μέσα από ένα αυτοκίνητο. Το θύμα ήταν στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος Χουντά Παρ, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Ιρακινοί πεσμεργκά στο Κομπάνι κατά του ΙΚ