ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρά επεισόδια στη Σενεγάλη

Αιματηρά επεισόδια στη Σενεγάλη
Ταραχές ξέσπασαν χθες στο Ντακάρ της Σενεγάλης μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 102 άνθρωποι...

Ταραχές ξέσπασαν χθες στο Ντακάρ της Σενεγάλης μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 102 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 13 αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφοράς την εκλογή προέδρου.


«Καταγράψαμε 102 τραυματίες, εκ των οποίων 13 αστυνομικοί, κατά τη χθεσινή ημέρα. Εκτός από δύο διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από σφαίρα, οι άλλοι φέρουν ελαφρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από «πέτρες που τούς έριξαν στο πρόσωπο διαδηλωτές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Αμπντουλαγιέ Ουαντέ υπαναχώρησε όσον αφορά στην ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, που προέβλεπε την ταυτόχρονη εκλογή ενός προέδρου και ενός αντιπροέδρου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές το Φεβρουάριο του 2012 στη Σενεγάλη.

Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε όταν οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές, με επιθέσεις και πυρκαγιές σε δημόσια κτίρια και κατοικίες αξιωματούχων της κυβέρνησης.