ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλλον ξεκίνησε...

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλλον ξεκίνησε...

Πρώτο στίγμα για τις συμμαχίες, το νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και την κυβέρνηση της Αριστεράς, στην σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Cine Κεραμεικός

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορική εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας τις πρώτες πρωτοβουλίες διεύρυνσης και προώθησης (του κυβερνητικού) του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις επαφές με άλλους κομματικούς σχηματισμούς προκειμένου να συγκροτηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που θα αναλάβει την εθνική προσπάθεια για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για τον ΠτΔ, έδωσε το «σήμα» για την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια»....

Σήμερα, Δευτέρα 29/12, το απόγευμα στις 7.30 στο «Cine Κεραμικός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην πρώτη προεκλογική ομιλία του με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον ξεκίνησε», όπου θα δώσει το πρώτο στίγμα της εκλογικής τακτικής του κόμματος, ενώ θα αναφερθεί και στο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες, σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο 48ωρο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη, ενώ από το περασμένο Σάββατο έχει γίνει γνωστή η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών με τις συλλογικότητες «Πρωτοβουλία των 1000» και «Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη» που συνεργαζόντουσαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη σημερινή του ομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι η σημερινή μέρα «είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία. Ο λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει να βάλει τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων, να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης».

Άνοιγμα, συμμαχίες, συναίνεση

Επίσης θα τονίσει πως «η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μιας εθνικής προσπάθειας, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της Ευρωζώνης από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του θα αναφερθεί «στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα τονίσει με έμφαση πως «αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση», καθώς «δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης».

Ο Αλ.Τσίπρας θα δώσει το στίγμα της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα στηρίξει μια πλατιά δημοκρατική και προοδευτική συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος, σημειώνοντας: «Με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα προχωρήσουμε. Στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στον λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η Αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της Ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού».

Σχετικές ειδήσεις